Förra veckan

Jag slet som en galärslav på jobbet hela förra veckan. Bland annat med statistik. Det är inte klokt vad ledningen ska räkna allt på längden och tvären. Och ifrågasätta det jag kommer fram till. För statistik är ungefär som städning eller kaffemaskiner. Alla kan ha en åsikt och ventilerar den gärna.

Största delen av arbetsveckan gick annars åt till att strukturera upp 63 formulär från Myndigheten. Blanketter som medborgarna ska fylla i efter bästa förmåga. Min insats är att få ett fiffigt program att känna igen inskannade blanketter och översätta det folk har skrivit på papperen. För hand. Till ettor och nollor så att Myndigheten vet var de har medborgarna.

Det påminner lite om stickning. Ganska enahanda arbete men det blir snyggt när det blir rätt. Och blir resultatet bra så sparar vi en massa arbetstimmar. Det känns tillfredsställande, men dubbelt. Färre arbetstimmar betyder mindre jobb och det är trist. Samtidigt som det förbättrar konkurrenskraften och det är bra. Bättre lite jobb kvar i Sverige än inget alls. Om man säger.

Men nu är det mindre än tre veckor kvar tills det är dags för semester. Förhoppningsvis kan jag trappa ner lite fram till dess. Göra så lite jag kan åtminstone sista veckan så jag inte ställer till något som andra får ta itu med under min ledighet.

2 reaktioner till “Förra veckan

  1. Intressant att få veta att det faktiskt finns minst en människa bakom varje formulär. Dom kan ju annars te sig tämligen opersonliga.

  2. Cici: Det ligger ganska många timmars arbete bakom ett trist formulär. Förutom att tolka vad folk skrivit så finns det en massa logik som ska kontrollera om resultatet är rimligt eller om en mänsklig handläggare måste okulärbesiktiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s