Ladda batterier

Eftersom vi lovat Tvåan Det Stora Barnvaktspaketet den här helgen funderade vi på hur vi skulle ro det hela i land. Stora paketet innebär ett dygns tillsyn inklusive övernattning. Här. Att natta Sally hemmavid brukar vara lätt som en plätt, men hon har aldrig tidigare sovit över hos oss. Och senaste gången jag hämtade henne på dagis så var hon inte riktigt med på noterna. Gick det henne emot så sa hon: Mommo inte hämta mej. Med gråten i halsen.

Sally gillar sina kusiner och varje gång vi träffas och Noa och My inte är med frågar hon efter dem: Va e Noa å Mu? Det blir Mu för Sally har lite svårt för bokstaven y. Trots att hon är en toor tjej på tå och ett hafft år. Det blir kanske lite lättare om alla barnbarnen sover här, tänkte vi. Det blev det, men ändå inte.

Jo, själva vakna tiden blev mycket lättare. Barnen roade varandra med kurragömma och annat. Men när det var sovdags gick det inte alls. Hela högen var alldeles för uppspelta. Det slutade med att alla barn utom My somnade i sofforna. Av ren utmattning. Då bar vi in dem i respektive sängar. Och de vaknade efter klockan nio.

När klockan var 13:30 idag fick jag ett rejält allergianfall. Eller kalla det spader. Kokosflingor från havrebollar, foliebitar från fyra Lakrisalförpackningar, diverse annat skräp från lördagsgodis, flatbrödssmulor, hallonbåtar, chokladlinser låg helt enkelt all over the place. Plus alla utspridda delar från olika spel, som spelats eller bara packats upp. För att inte tala om matrester högt och lågt.

– Nu är det du som tar barnen på lunch på Donken. Sa jag till Maken. Jag ska tvätta bort ett antal barn ur mitt hår. Och så skedde. Det tog 45 minuter att ta sig från spader till lugn som en filbunke.

Nu ser jag fram emot en avkopplande arbetsvecka!

3 reaktioner till “Ladda batterier

  1. Ullah: Jo, det är kul. Men ibland blir det lite väl mycket.

    Fia: Inte minns jag att det var sån cirkus när våra egna barn var små. Gissningsvis var vi mycket strängare på den tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s