På tur i hemkvarteren

Nu har jag klarat av min vanliga lördagsrunda och kan konstatera att det inte bara är körsbärsträden i Kungsträdgården som står i blom. Utan även träden på Bysistorget blommar för fullt. Om de inte står och ser halvdöda ut. Då blommar de inte alls.

En lördagsrunda innefattar ofta en tur in på Mariahallen. Då ska man ha en kasse med sig för på Hemköp slår man sig för bröstet för sina miljöpåsar. Som är värdelösa. Men jag glömde att ta med egen kasse och självklart skar hörnet på ostbågepåsen en lång reva i den överkänsliga kassen. Och inte nog med att kvaliteten är dålig, man har mage att ta ut ett 25% högre pris än andra affärer.

Om nu Hemköp ska berömma sig själva att de har miljökassar, varför inte ta smällen med ett högre inköpspris själva? Om det nu är högre. Vad jag vet är vinstmarginalen på kassarna bland de största i dagligvaruhandeln.

Som vanligt stack jag in näsan på Idealskor och det besöket kunde lösa ett vardagsproblem för den nätta summan av 599 kr. På en hylla stod ett par Vagabond ballerinaskor och ropade på mig. Modellen fanns dessutom i storlek 39. Då behöver jag knappt prova. Så på måndag kan jag kassera det uttjänta paret jag hasar runt i på jobbet. Och trippa runt i ett sprillans nytt par.

Nästan, men bara nästan, att jag längtar dit.

3 reaktioner till “På tur i hemkvarteren

  1. Tack! Nu har jag haft dem två dagar på jobbet och kan konstatera att de är precis så bekväma som jag förväntade mig.

  2. Jag måste erkänna att jag kan bli en smula avundsjuk på dig närjag ser det vackra blommande trädet. Särskilt en sån här dag när snöovädret drar fram över mina trakter. De där skorna ser både snygga och bekväma ut, så Idealskor ska jag lägga på minnet utifall att jag kommer till huvudstaden framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s