Hej konsument!

Jag blir inte klok på det här med kycklingdelar. Olika affärer och producenter verkar ha olika sätt att definiera begreppen. Och det är väldigt förvirrande för enkla människor. Som jag. Ta det här med kycklinglår till exempel. En del av hönsdjuret som jag åtminstone äter fyra gånger i veckan.

På Hemköp och Konsum ser låren ungefär likadana ut. I förpackningen ligger ett antal köttbitar med ben. Ett enda ben och det är själva lårbenet. På Ica, däremot, är inte bara lårbenet med utan även en del av skrovet. Konsekvensen är att man får mindre kött för pengarna. Vilket är störande.

Samma sak med kycklingklubbor. Ibland betyder det själva vaden på hönsfågeln. Andra gånger kan det betyda hela skånken med både lår och vad. Om nu kycklingar har vader. Jag kräver helt enkelt en nationell kycklingstandard där alla fågelns delar specificeras så att man vet vad man får. Och inte köper grisen i säcken, om man säger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s