Det kan ni fetglömma

Mina lunchkompisar satt igår och vek ut sig om hur de såg fram emot helgens trädgårdsarbete. Hur de skulle röja och köra bort. Åka till handelsträdgården och inhandla växter. Gräva upp och plantera nytt. Allt de egentligen skulle ha gjort under påskhelgen, men sköt upp eftersom vädret var som det var.

Min gissning är att det inte blir särskilt mycket trädgårdsarbete den här helgen heller, när det envisas med att blötsnöa på tvären.

Eftersom jag inte har någon trädgård så hade jag inget trädgårdsarbete att skjuta upp i påskas. Och eftersom det var väder även för en vecka sedan så tog jag tag i bokhyllan. Slängde en hel blå Ikeakasse med böcker. Nästan helt utan urskillning. Gamla nobelpristagare såväl som nya, halvlästa pocketböcker. Målsättningen var att få in alla böcker, som låg framför bokraderna.

Nu är det så vackert och välordnat hos Billy. Alla böcker insorterade i bokstavsordning på författarnamn. Första steget i projektet Vackrare vardagsrum. Steg två blir de nya sofforna. De står och väntar på betalning hos möbelfirman och Maken har tagit på sig uppgiften att ombesörja den. Plus att få med de gamla saggiga exemplaren i måndagens grovsophämtning.

Själv håller jag mig hemma och lagar mat. Och vad passar bättre en snöig aprillördag än Burgundisk köttgryta? Det är i alla fall vad jag tänker fixa till.

Annons

2 reaktioner till “Det kan ni fetglömma

  1. Du har så rätt så! Jag ägnar mig åt läsande av trädgårdsbloggar istället!
    Och hoppas på bättre väder i morgon….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s