Träff och sänkt

Igår kväll var jag på tjejträff. Åldern på tjejerna i det här fallet var från 33 och uppåt. Den gemensamma nämnaren var arbetsgivaren. Somliga av deltagarna har visserligen gått vidare till annat. Som pension och andra arbetsgivare.

Jag gillar när sällskapet inte är större än att alla får plats vid samma bord och att det försegår ett och samma samtal runt bordet i fråga. Eftersom vi inte var fler än sju deltagare, så trodde jag att det skulle vara fullt möjligt. Men en av tjejerna håller inte med mig på den punkten och hamnar man bredvid Reneé så är det hennes konversation man deltar i. Och inget annat.

Igår såg jag till att sätta mig sist, så långt bort från Reneé som möjligt. Bara för att inte bli fast i hennes garn. Bra tänkt i teorin, men i praktiken blev det ändå inte så att alla deltog i samma samtal. För Reneé körde sitt eget race precis, som vanligt. Det var bara det att det inte var jag som var hennes konversationsoffer. Utan min gamla arbetskollega, som gått vidare till nytt jobb. Hon som var själva anledningen till att vi skulle träffas. Och inte hörde jag vad de pratade om heller, eftersom Reneé pratar så tyst och jag satt i andra änden av bordet.

Men det var trevligt ändå och jag fick en rejäl dos av diverse skvaller. Sånt livar alltid upp.

4 reaktioner till “Träff och sänkt

  1. Hamnade av en händelse och helt oförskyllt på din blogg,(undviker semikolon efter att ha läst dina utläggningar om Strindberg…) ett trevligt besök som gett mig en glad stund. Bloggar inte själv men tänker att kanske, när jag blir pensionär och har all tid i världen!, DÅ skall jag börja. Tills dess har jag nöje av andras. Återvänder säkert!
    Hälsningar
    Irene

  2. Skvaller kan vara uppfriskande. Helst om det handlar om en gammal arbetsplats, helst inte den man jobbar på för ögonblicket.

  3. Jag skulle inte skriva helst båda gångerna. Första gången skulle det egentligen stå gärna.

  4. Irene: Välkommen hit! Du får så gärna återkomma. Med eller utan egen blogg.

    Fia: Jag har ingen urskillning. Gammal och nuvarande går bra både och. Allt beror på sällskapet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s