Köksutensilier

Här har jag häckat på Halv åtta hos mig vecka efter vecka. Allt med den fromma förhoppningen att det skulle inspirera Maken att börja skramla med kastruller. Ett visst intresse finns, har jag kunnat konstatera. För han brukar ramla in i vardagsrummet när programmet rullat så där en tio minuter.

Maken slutar redan vid fyra och är hemma en minut senare. Medan jag inte brukar vara hemma förrän tidigast kl 17:30. Och ska jag handla på vägen kan det bli ännu senare. Där har han minst halvannan timme på sig att fixa middagsmaten, resonerar jag. Men det gör inte han. Även om programmet tydligen inspirerar.

I lördags fick han ett ryck.
– Jag köper en glassmaskin! För det har han sett att matintresserade människor har hemma hos sig vid halv åttatiden. Och det blev en större modell till barnbarnens stora glädje. Upprymdheten dämpades något när de studerade handboken och insåg att hemmagjord glass inte är någon quick fix. Snarare ett tvådygnsprojekt.

Men första försöket, en hallon-blåbär-chokladglass, kunde intas något flytande efter drygt ett dygn. Alla var nöjda och belåtna. Speciellt, som jag tog hand om disken.

Slutsats: Det enda som kan locka fram lite huslighet hos Maken är nyinvesteringar. Och maskiner.

5 reaktioner till “Köksutensilier

  1. Jag har beundrat din lite impulsive make i smyg medan du har klagat ibland. Men detta är ju botten. Kanske kan du ställa krav som på en tonåring. För det är väl det han tror han är? Typ att han får laga middag en till två gånger i veckan. Om han inte kommer på bättre än havregrynsgröt efter ett tag så få du väl stå ut med det. Fast jag misstänker motsatsen: att ifall han kommer igång med matlagandet så blir det väl riktiga paradrätter. Ett tag tills han tröttnar.

  2. Eller så gör han som han brukar. Drar igång med stor entusiasm, för att tröttna på halva vägen. Och efterlämna kaos.

  3. Jag kommer i alla fall hem först, har försökt med att han kan ju göra mat i helgerna eftersom jag gör i veckorna. Efter varje drabbning så kommer han ihåg överenskommelsen en helg sedan ebbar det ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s