Ombytlig

Nej, jag vet inte om jag orkar med den där Strindberg. Nu har jag lagt honom åt sidan och jag får se om jag tar honom till nåder igen. Istället kastar jag mig över en irländare.

Det är Joseph O’Connor med Guvernörens hustru. Nummer två i en trilogi, som jag sett fram emot i flera år sen jag läste den första delen, Havets stjärna. Det var runt 2007 och som jag har väntat. En meningslös väntan eftersom del två dök upp bara något år senare.

Mina ursäkter: Min hovleverantör av pocketböcker, Pocket Shopen, har inte haft den i sina butiker. I alla fall inte så jag har sett den. Och varken DN eller SvD verkar ha recenserat del två. Däremot uppmärksammade båda tidningarna den tredje delen, Spökljus. Vilket fick mig att vakna till liv och inse att tvåan gått mig alldeles förbi.

Men det har jag reparerat nu. Fortare än kvickt beställde jag Guvernörens hustru på Bokus och igår låg förpackningen med mitt exemplar på hallmattan. Nu har jag påbörjat den lite i smyg och den verkar lovande. Barnbarnen är här i helgen med allt vad det innebär.

2 reaktioner till “Ombytlig

  1. Tack för lästipset. Nu har jag en bok till semesterveckan som börjar nästa lördag. Jag har haft Havets stjärna liggande länge, minns inte ens när den är köpt. Det ligger ett bokmärke på sidan 25 men jag har inget minne av att det är jag som börjat läsa den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s