Inför semestern

Avståndet mellan Porto och Santiago de Compostela är ganska långt och ska man vandra hela sträckan på två veckor så gäller det att orka trava på. Drygt 20 km varenda dag. Med packning på ryggen.

Själva sträckan tror jag inte är problemet. I alla fall inte för mig, som går 10 km varje dag. För min del ät det nog packningen, som blir utmaningen. För Maken är det nog precis tvärtom. Kånka kan han. Däremot har han väldigt känsliga fötter. Får skoskav av minsta lilla. Och har en fallenhet för att välja fel skor.

När jag provar skor, känner jag på en gång om de kommer att funka eller inte. Maken däremot kan prova och prova och till slut bestämma sig för köpa ett par. Som självklart ger honom stora blåsor på hälarna, när han gått ett par km i dem.

För att testa om vi skulle fixa en längre sträcka till fots, bestämde vi oss för att gå en rejäl runda idag. Allt som allt sju broar tänkte vi oss: Liljeholmsbron, Essingeleden mellan Gröndal och Stora Essingen, tvärbanans bro till Alviks strand, lilla bron över vattendraget mellan Lillsjön och Ulvsundasjön, tillbaka över samma bro, Tranebergsbron och Västerbron.

Nu kom vi inte så långt. Bara fyra broar. Då hade Maken dragit på sig skoskav. Vi tog oss till delmålet: Decathlon i Ulvsunda industriområde. Den franska sportklädeskedjan som Maken älskar intensivt. Där köpte han ett par nya skor, slängde de gamla kängorna, som plågat honom och satte på sig nyförvärvet.

Men då gick luften ur oss. Och vi tog buss, tvärbana och tunnelbana hem igen. Allt som allt blev det nog 9-10 km. Vi får nog jobba på att trappa upp träningen. Så att Makens känsliga fötter härdas lite pö om pö.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inför semestern

  1. Ullah skriver:

    Tejpa fötterna!

  2. frktjatlund skriver:

    Ullah: Det brukar bli konsekvensen förr eller senare. Men Maken är inte så proaktiv av sig. Varenda blåsa kommer som en överraskning. Trots att det är mer regel än undantag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s