Alea iacta est – nästan i alla fall

Det handlar om vårt återkommande trätoämne: semester. Vart och vad. Samma visa vartenda år i månaden mars. Det är då jobben vill ha in semesterönskemålen för att kunna planera sommaren.

Först hade vi storstilade planer. Som att ta barnbarnen till Disneyworld, Florida. Men det visade sig skulle kosta en mindre förmögenhet. Speciellt att ta sig dit och hem. Och så stort utrymme medger inte våra plånböcker. Så det bidde en fingertutt.

Vi hyr en bil och tar oss söderut till norra Tyskland. Stannar en natt på vägen och våldgästar Makens bror på Österlen. Om Maken har mage till det. Annars får det bli camping. Om vi orkar med så mycket packning.

Målet eller eventuellt delmålet är Hansa-Park utanför Lübeck. Där man har günstige Preise für barn och folk 60+. Oss, alltså. För då har både Maken och jag passerat den milstolpen.

Förra gången vi tog Treans barn på tur började Är vi framme snartandet redan i Södertälje. Men har vi och barnen ork och tid så fortsätter vi till Berlin och Tropical Islands. Där har man günstige Angebote för sällskap med tre barn; barn två och tre går in gratis. För om allt går i lås följer Tvåans äldsta med.

Övriga veckor? Ja, det är just det som vållar diskussioner. Just nu leder Maken med förslaget: pilgrimsvandring Porto till Santiago de Compostela. På egen hand. Eller snarare fot. Drygt 20 km om dagen. I två veckor.

Själv är jag tveksam. Inte så mycket för ansträngningen utan mer för alla praktikaliteter, som måste lösas längs vägen. Och då vet jag hur det blir. Trots att jag verkligen inte är stresstålig blir jag tvungen att ta itu med problemen.

3 reaktioner till “Alea iacta est – nästan i alla fall

  1. Pilgrimsvandring – tänker på kvinnan som var inne på apoteket samtidigt som jag som stod o kliade sig intensivt. Hon hade varit på pilgrimsvandring o fått skabb på ett boende på vägen. Jag ryser…

  2. FruH: Tack för det! Jag som redan har ett nervöst förhållande till kliande parasiter.

    Fia: Jag hoppas att det blir kul. Och att vi kommer överens. Och att planerna går i lås utan större problem på vägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s