Trampet av små, små skor

Första veckan vi bodde i vår lägenhet här på Hornsgatan gjorde Maken ett jobb i lägenheten under oss. Då, för nästan 20 år sedan, bodde barnen fortfarande hemma. När det var dags för Maken att tacka för sig bröt en mindre jordbävning ut. Det lät i alla fall så och grannens kristallkrona svajade betänkligt i vardagsrumstaket.

Men det var inte jorden som bävade. Däremot pågick ett slagsmål på vårt vardagsrumsgolv. Ettan och Trean hade rykt ihop och låg och brottades för fullt. Så vi vet hur det kan låta när det blir lite väl livat i lägenheten. Och försöker förflytta barnbarnens lekar till hallgolvet när de är hos oss.

Grannarna ovanpå oss har också barnbarn. Två, minst. Det vet vi den hårda vägen. När de var mindre kunde man tro att det pågick en bowlingmatch på våning fem. Klot rullades fram och tillbaka över golvet. Lät det som. Nu har barnen fått längre ben och fotstegen blivit längre. Och som det låter. Bom, bom, bom. Bom, bom, bom. När de jagar varandra.

Grannens lägenhet har förstås samma planlösning som vår. Så det finns två dörrar till vardagsrummet; en mellan rum och hall och en mellan kök och rum. Plus att det finns en dörr mellan kök och hall. Igår kväll kutade de runt, runt så vi knappt hade någon behållning av Melodifestivalen.

I morse vaknade jag av att ungarna var igång igen. Inte i sovrummet ovanför men de sprang sin vanliga runda i övriga lägenheten. Och det räckte för att väcka mig. Nu har de gått ut, tror jag, eftersom det är lugnt och tyst i huset.

Men aldrig i livet att jag skulle banka i väggarna eller klaga. För egentligen låter det ganska gulligt med lite liv och rörelse. Och skulle jag gnälla så sätter jag måttet för var ribban ligger. Och nåde oss om våra barnbarn eller vi själva skulle vara lite livade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s