Varde ljusare

Idag gick solen upp 7:26. Precis när jag travade uppför Skanstullsbron seglade den upp bakom siluetten av Hammarbyhöjden. Som den också gjorde för halvannat år sedan då jag fångade den här bilden.

Helgen som var ägnade jag mig åt samma gamla vanliga helgnöjen, som att städa, tvätta och laga mat. Jag lyckades dessutom tillbringa några timmar i soffan och det var en välgärning. Annars hade jag nog varit tvungen att börja om från början i boken De sex misstänkta. Eftersom det var ett tag sedan jag påbörjade läsningen och då är det svårt att hålla isär folk.

Det var en arbetskamrat som gav mig boken och det börjar bli lite pinsamt när hon frågar vad jag tycker om den. Hon och jag har ett böcker-som-utspelar-sig-i-Indien-förhållande. Det började med att hon skulle åka till Indien i jobbet och då gav jag henne boken Kvinnor på tåg. Bara för att hon skulle komma i stämning. Sen har vi turats om att sticka till varandra böcker.

Och nu kan jag stolt och rakryggat säga att jag är klar med boken och lämnar den vidare till någon annan. Till exempel Tvåan.

3 reaktioner till “Varde ljusare

  1. Jag upptäcker också att solens läge vid vissa tidpunkter sitter lagrat i bakhuvudet, så att det plötsligt känns bekant med det återkommande ljuset. Vad konstigt jag uttryckte mig!! Går det att förstå vad jag menar??

  2. Fia: Jag fattar. Tror jag. Själv kom jag ihåg att jag tog kortet kl 7:26 men trodde att det var precis för ett år sedan. I själva verket var det ett halvår tidigare när ljuset höll på att dra sig tillbaka.

    FruH: Absolut! Jag gillade verkligen boken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s