Äntligen måndag!

Vissa helger går det för runt. Som den senaste. Då är det nästan så att jag längtar till jobbet och bara få sitta och pula med mitt. Inte bara sköta en massa praktiska göromål. Och framför allt saknar jag tystnaden.

Det uppstår liksom mer och högre ljud ju flera man är i samma utrymme. Så nu har jag till exempel hört Jägarna 2. Alltså inte sett den. Om den var bra? Maken tyckte det. Själv har jag ingen uppfattning och filmens kvaliteter. Och kalla mig gärna gammalmodig men jag skulle vilja huta åt manusförfattarna ordentligt.
– För helvete, Steffe & Björne! Måste alla människor svära så in i vassen i filmen? I 190 minuter svors det så att jag skulle vilja tvätta munnen med tvål på Rolf Lassgård med flera. Pratar svenska poliser verkligen på det viset? I så fall skulle de också behöva en omgång.

Små tjejerna vill gärna kolla på Nickelodeon, en tv-kanal som sänder en massa serier som vänder sig till barn och ungdomar. En favorit är True Jackson. Jag hatar ljudet från den. Dubbad med svenskt tal men bibehållet gapflabb i bakgrunden. Och alla dessa high school-historier. Också dubbade. Med mobbning, skolbaler och dejting. Och mer gapflabb. Jag stänger av eller byter kanal så snart jag kommer åt.

Så det var med lätta steg jag tog mig till jobbet i morse. Men det blev ingen stilla dag i kontorsstolen. Jag for som en skottspole från än det ena och det andra. Så pass att lunchtiden halverades på grund av ett möte som drog ut på tiden.

Och inte kom jag därifrån i tid heller. Det blev istället ytterligare 45 minuter in på kompbanken.

2 reaktioner till “Äntligen måndag!

  1. Nickelodeon är en sanitär olägenhet. Här har vi Disneykanalen med många serier för deras målgrupp. Den är inte så dålig som jag trodde. Egentligen bra dubbat och egentligen ganska fyndiga manus. Men det är lätt för barnen att bli sittande när det ena lättuggade programmet avlöser det andra. Och lätt för vuxna att bli galna av klämkäckt sorl från burken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s