Runt vårt köksbord

På förmiddagen fördrev My och jag tiden med en omgång Alfapet. Hon börjar bli riktigt duktig. Och vi hade glädje av min telefon med nedladdad SAOL. Som att ten är helt okay ord fast vi inte hade en aning om att det inte ens fanns.

Efter lunch blev det kortspel. Noa fick kläm på grunderna i whist och sen drog vi några omgångar casino. Så tränar man huvudräkning på ett roligt och effektivt sätt. När Stella dök upp efter middagen övergick killarna till film och tjejerna inklusive jag, fortsatte med kortspel. Vändåtta, svälta räv och finns i sjön. Jag var tvungen att kolla reglerna för svälta räv på nätet. Jag minns att vi spelade det när jag var liten, men inte vad det gick ut på.

Den stora anledningen till att vi höll oss inomhus och hemmavid skyller jag på Noas fot. På hans skolgård finns det en iskana och i onsdags åkte Noa i den ihop med en massa andra. Någonstans i tumultet slog han i foten så illa att det blev en spricka i ett av fotens ben. Nu hoppar han runt på kryckor.

Här har tjejerna lagt kortleken åt sidan och övergått till elektroniska spel. På Movie Star. En sån där sajt som vänder sig till flickor, som gillar kändisar och shopping. Bland annat. (Och jag erkänner, jag kollar in Wunderbara Klara under tiden.)

“Farmor, vem spelade Lara Croft i Tomb Raider?” “Angelina Jolie” hojtar jag tillbaka. Och då får tjejerna 10 kr till att shoppa för.

3 reaktioner till “Runt vårt köksbord

  1. Vilka gulliga tjejer! Och att du orkar spela alla dessa spel. Jag tycker det är supertråkigt. Kommer jag att bli en dålig farmor då, om jag någonsin blir det?

  2. Det är så mysigt att spela spel tillsammans! Vilken tur tjejerna har som får lära känna varandra så bra! Och vilken tur du har som får träffa dem så ofta!

  3. Ullah: Jo, det är tur att jag gillar att spela spel. Annars vore det en plåga. Och mycket roligare än att hålla på med en massa bakande. Som barnen gärna vill att jag ska sysselsätta oss med.

    Fia: Tvåans Stella har koll på vilka helger kusinerna är hos oss och kommer mer än gärna över. Och det är tur att vi inte bor så långt ifrån varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s