Stockholm läser mer

Årets bok i projektet Stockholm läser presenterades häromdagen. Och eftersom jag läste förra årets lilla pocket Norrtullsligan, tänkte jag även ta mig an Strindbergs En dåres försvartal. Jag har beställt den från Bokus och endera dagen kommer ett sms till min mobil att boken ligger och väntar på Saras tobak. Bra det där med sms istället för avisering med posten.

När jag beställde på Bokus behövde jag bara ange mitt personnummer och med ett musklick kunde jag hämta namn- och adressuppgifter. Fiffigt, tänkte jag och alla fält fylldes snyggt och prydligt. I fältet förnamn fanns det till och med rum för alla mina förnamn, det vill säga 33 tecken. Men vad händer när jag bekräftar uppgifterna? Felmeddelande dyker upp: Hoppsan, något gick snett: Förnamn innehåller för många tecken.

Varför ger man utrymme för alla dessa bokstäver om det ändå inte fungerar? Det tycker jag är konstig programmering. Jag fimpade Ericsdotter och nöjde mig med de tre första förnamnen.

Annars håller jag mest till i Indien. När jag läser, alltså. Jag har pausat Den sjätte gudinnan till förmån för Vikas Swarup och De sex misstänkta. Som känns bra mycket intressantare. Författaren är samme man som skrev Slumdog millionaire.

Annons

2 reaktioner till “Stockholm läser mer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s