Så kall ni är om handen

På två dygn förlorade jag halvtannat par med vantar. Först försvann mina svarta fingervantar. När jag gick in på Konsum tog jag av mig vantarna och när jag kom ut ur affären hade de gått upp i rök. Jag tog ett varv till i butiken utan att hitta så mycket som en tummetott. Och jag har efterlyst dem i efterhand utan att få napp.

I tumultet när jag hämtade Sally försvann nästa vante; den svarta tumvanten. Bara den ena. Men vad ska man med en vante till när man har två händer? Så den kvarvarande åkte i soporna.

Nu har jag införskaffat ett nytt par. Svarta tumvantar för 99 kr på Lindex. Jag hoppas att de är varma. För det är inte alltid som tjocka vantar är det. Jag har ett vitt par som ligger i hallbyrån. Ett felköp från Åhléns. De är riktigt tjocka, men ändå blåser det rakt igenom dem. Så jag blir väldigt kall om handen.

Om några minuter ska jag göra jungfruturen med de nya vantarna. Då lär det visa sig om de håller måttet.

4 reaktioner till “Så kall ni är om handen

  1. Bästa vantarna är de som är tumvantar utanpå och har fingervantsfoder. Så mycket varmare! Har ett par såna i skinn som jag inte behövt ta fram ännu i år.

  2. Ånej, jag som såg en ensam svart vante på bänken på dagis, ska jag förpassa den till vanthimlen också?

  3. Jag blir alltid iskall om händerna, och på nolltid blir några av mina fingrar äckligt mörkblå (nästan svarta). Jag är fullständigt beroende av mina vantar och bevakar dem som en hök (en närsynt hök…) så att de inte ska försvinna, för det vore en katastrof. Jag måste ha dubbla vantar även vid en kortare promenad. Och jag har aldrig rökt, inte ett enda bloss någonsin, så tänk vilken dålig blodcirkulation jag skulle ha annars.

  4. Annaa: Jag håller med, men läget var akut så jag tog det jag hittade. Och efter provturen kan jag konstatera att de var usla i blåsten.

    FruH: Nej, gör inte det! Jag fiskade just upp den kvarvarande ur soppåsen.

    Fia: Du har mina sympatier! Så illa är det inte för min del. Ett par, om det är bra, brukar räcka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s