På vägen hem

När jag blir stor – jag menar när jag blir pensionär – då ska jag bli en kvinnlig motsvarighet till DN:s Lars Epstein. Kalla mig Lara och lulla runt lite på stan. Kolla in vad som händer och sker, ta lite bilder och blogga om det jag varit med om. Bli publicerad i papperstidningen då och då och dryga ut min ynkliga pension med några hundringar per inlägg.

Som idag. Då skulle jag tagit ett kort på Länsförsäkringars skyltfönster vid Ringen. Där står det i stor stil: Gott nytt 2011. Själv tycker jag att 2011 inte känns särskilt nytt. Snarare väldigt gammalt. På upphällningen rent av. Det nya borde rimligtvis vara år 2012. Eller har det stått samma sak i över ett år? Hade jag varit Lara, så hade jag gått in och frågat hur man resonerat. Sen hade jag klivit in på fiket alldeles bredvid, beställt en cappuccino och gjort ett inlägg med mobilen.

Utanför apoteket, cirka 30 meter längre bort, hade någon tappat sin ena handske. Stackars människa, jag vet precis hur det känns. Jag har gjort det så många gånger att det inte är lönt att kosta på sig handskar längre. Ju dyrare handbeklädnader, desto snabbare blir jag av med dem. Det är tumregeln.

Borde jag hängt upp handsken någonstans? Så den syntes bättre om ägaren skulle komma tillbaka och leta? Funderar jag över medan jag stretar vidare. Och kan det vara ett uppslag till Laras STHLM? Jag ju fångade handsken på bild.

På Bysistorget pågår det försäljning av julgranar. Som det gör på flertalet öppna platser så här års. Men här står det textat på en svart tavla med vit tavelkrita: Kalle Anka-granar. Om jag vore Lara skulle jag ha stannat upp, plockat fram kameran, plåtat granförsäljaren samtidigt som jag bad honom om en redogörelse för vad som utmärker den gransorten. Gått hem och skrivit några rader i ämnet.

Så ska göra. När jag blir stor.

Annons

2 reaktioner till “På vägen hem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s