Dålig tajming

Igår fick jag förnyelseerbjudande på Råd och rön-prenumerationen. Jag har haft den under ett antal och tycker att den är läsvärd och bra. Men idag slog det mig att jag personligen inte har haft särskilt stor nytta av den. 

Inspirerad av Halv åtta hos mig och lammsteken jag köpte på Konsum fick jag för mig att hushållet borde investera i en digital stektermometer. Och då uppsökte jag ovan nämnda husorgan. Sökte på stektermometer, ugnstermometer, köttermometer och termometer, utan att få napp. 

Och så är det varje gång jag ska inhandla något. Antingen har Råd och rön aldrig testat produkten eller så är testen så gammal att den är ointressant för mig. Den här gången spelade det ingen större roll eftersom det inte handlade om någon större summa. Så jag köpte första bästa och enda på Järnia lite längre österut på Hornsgatan. 

Nu står lammsteken och svettas i ugnen och har kommit halvvägs om jag ska tro det digitala mätverktyget. Och jag ägnar väntetiden till att fundera över varför köttermometer inte stavas med tre t:en. På tyska skulle det vara en självklarhet. Alltså inte när det gäller köttermometer, men Schwimmmeister har jag sett åtskilliga gånger på tyska badanläggningar.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s