Tekniken är emot mig

Som sagt, man lär sig nya saker varje dag. Och glömmer ofta lärdomen fortare än kvickt. I dag lärde jag mig till exempel att saker och ting inte alls är så lätta att göra som de ser ut att vara på en Youtubefilm.

Det har jag lärt mig flera gånger tidigare. Som när My och jag skulle försöka oss på avancerade snörlekar. En annan gång försökte vi oss på origami. Trots att vi stegade oss igenom moment för moment fick vi ändå inte till det.

Idag var det lilla filmen om hur man växlar funktions- och kontrolknappar på datorn. Starta datorn och håll ner den blå knappen med rubriken ThinkVantage. Välj sen Config och …

Jag startade om och tryckte på knappen, men datorn låtsades som det regnade och gick vidare med att dra igång Windows. Tre gånger upprepade jag proceduren och fick samma resultat. Då googlade jag på saken och tydligen är det operativet Windows 7 som ställer till det.

Ungefär som på jobbet. Där är det skrivaren och Windows 7 som inte lirar ihop. Tre av fyra utskrifter skrivs aldrig ut utan lägger sig bara raklånga i skrivarkön. Och det hjälper inte alltid att jag startar om printservicen. Det är sånt där kan göra en kvinna galen. Särskilt som jag har så långt till skrivaren och får knata dit så många gånger i onödan.

Apropå jobbiga saker på jobbet. Ännu tokigare blev jag den här veckan när ett jobb som jag uppskattade skulle ta åtta timmar och offererades för det, tog nästan tre dagar. Bara för att Adobes programmeringsbara pdf-filer uppför sig så puckat. Om någon frågar vad jag jobbar med, kommer jag hädanefter säga att jag programmerar om Adobepedofiler. Så sinnessjukt är de att jobba med dem.

2 reaktioner till “Tekniken är emot mig

  1. Nu arbetar jag inte med datorer och operativ system Tur är väl det för om det är som du beskriver skulle nog jag sitta på en sluten avdelning. Tålamod när saker som ska fungera inte fungerar får mig att se rött. är lite imponerad av er sommar jobbar med det. är du så i vardgalivet också?
    Ha en fin dag

  2. Jo, jag tror att jag har en ängels tålamod. Oftast. Men det händer att jag låter som allt annat än en ängel medan det pågår. Det kan blir tiktigt köttiga eder när jag sitter framför datorn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s