En benvärmare gör ingen vinter

För var dag som går så här års förlorar vi fem minuter dagsljus. Och det är sex veckor kvar tills det vänder. Jag blir deppig bara jag tänker på saken. Enda glädjen i sammanhanget är att vi smiter bort från mörker och kyla om dryga två veckor. I två veckor.

Som en vinterförberedelse inventerade jag stumplådan och hittade bara en svart benvärmare. Inte bra, så länge som man äger två ben. Därför passade jag på att köpa ett nytt par på H&M; Leg warmers One size. Det visade sig vara rejäla doningar, cirka en meter långa. Så långa ben har jag verkligen inte. Så de får väl korva sig i flera lager runt vristerna.
– Inte koka gröt i strumporna, sa mamma om vi inte hade dragit upp dem ordentligt. Den saken verkar inte vara lika viktig längre.

Ett annat nyköp, dock inte mitt eget är den nya hemma-jobb-datorn. Det är en laptop modell större. Men inte tillräckligt stor för att ha ett numeriskt tangentbord. Och nu är jag i valet och kvalet: Ska jag be om en dockningsstation och använda ett stort tangentbord och stor bildskärm? Eller ska jag bara ha ett separat numeriskt? Och nöja mig med datorns lilla bildskärm.

Det som talar emot sista alternativet är laptopens tangentbord. Jag använder mig hela tiden av kortkommandon. Ctrl+a,  Ctrl+c,  Ctrl+v, Ctrl+x,  Ctrl+z. Särskilt  Ctrl+z. Det är så användbart. Jag har ideligen anledning att ångra mig. Det vore ännu bättre och det gick att trycka på ångerknappar i det verkliga livet också. Det är mycket som jag skulle vilja ha ogjort.

Där tappade jag tråden lite. Åter till tangentbordet. På platsen längst ner till vänster sitter det ingen  Ctrl-knapp utan en Fn-knapp. Vad f-n det nu ska vara bra för. Jag trycker ju fel hela tiden.
Uppdaterat: Jag är inte tydligen inte ensam om problemet. Ettan visade mig att det går att skifta Ctrl- och Fn-knapparna. Det gör man i BIOS:et. Och när jag ändå är där, funderar jag på att slå av musplattan helt och hållet. Jag kommer hela tiden åt den och plötsligt hamnar texten jag skriver någon helt annanstans.

Annars är det den årligen återkommande novemberveckan då jag disponerar mycket egentid. Andra delar av familjen ägnar sig åt Stockholms filmfestival. Speciellt Maken. Han och Ettan har ett ambitiöst körschema. De brukar gå ut hårt varje år för att tappa motivationen vart efter dagarna går. I morse drog de redan 9:15. Och jag har ingen aning om hur många filmer de betar av idag.

Själv har jag ingen lust att stänga in mig i biomörkret när det är ljust ute. Speciellt med tanke på att det blir mindre och mindre av den varan. Och inte har jag lust att sitta still så länge, heller. Nej, jag tror jag tar på mig benvärmarna, svarta parkasen och rostbruna tubsjalen. Ger mig ut på stan och letar efter ett par varma vantar istället. Svarta eller rostbruna.

4 reaktioner till “En benvärmare gör ingen vinter

  1. Usch ja. Undrar varje eftermiddag nu var det är för fel. Undrar lite vart alla ”mysigt att kura ihop sig i höstmörkret-bloggar” tog vägen. Förmodligen har jag slutat läsa dem, en efter en.

    Minns i min datorbarndom, den var uppseendeväckande sen, när Mannen var på tjänsteresa och jag inte kunde hitta lathunden han gjort med alla kortkommandona. Min datorkunskap bestod ju i synnerligen knapphändiga instruktioner från andra som inte heller kunde så mycket. Så jag visste inte att det fanns andra sätt än kortkommandona att utföra vissa saker. Stor förtvivlan, minns inte hur jag klarade mig, förutom att en text försvann. Numera använder jag skam tilll sägandes bara ctrl+s och ctrl+p.

  2. Vad lustigt att du använder dig av just de tangentkombinationer, som jag aldrig gör. Trots att de är så lätta att komma ihåg. Jag kör med Alt+a för att få ner rullgardinsmenyn för Arkiv, sen pilar jag mig neråt och trycker Enter.

  3. Men jäklar vad effektivt det är med ctrl+z! TAck! Jag kommer att lita ut tangenten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s