En väldigt röd lördag

Vad gör en stackars morgontidningsberoende en dag som denna? En av årets trista tidningslösa morgnar.

Hon öppnar brev, som legat några dagar på hallbyrån och får veta att SPP kommer att betala ut 535 kr per månad när hon går i pension vid 65 och fram till hon är 69 år och 11 månader. Spontan reflektion: Undrar just hur mycket den summan kostat under årens lopp? Och hur mycket det verkligen kommer att bli när den dagen kommer?

Kuvert nummer två innehåller en inbjudan till en mingelkväll på bankkontoret vid Globen. Rubrik: Vi vill lära känna dig bättre. Spontan reflektion: Är det verkligen mig ni vill bli bättre bekant med? Och inte mina pengar?

Sen bläddrar hon i senaste fackföreningstidningen Kollega och hittar en artikel med rubriken: Våga bajsa på jobbet. Spontan reflektion: Är det något som folk på mitt jobb vågar sig på så är det att knäcka. Däremot så vågar de inte vända sig om och kolla hur muggstolen ser ut efter spolningen. Men jag lägger inte ut äckelbilden en gång till. Den som bevisar hur illa det kan se ut.

Eftersom gårdagens morgontidning inte behagade dyka upp förrän hon lämnat hemmet, så läser hon den. Noggrant. Och hummar instämmande till Hanna Hellquists krönika. Spontan reflektion: Precis så är det. Många män har fortfarande en sexistisk kvinnosyn.

De från trakten runt Nytorget, som tror annat kan till exempel få Praoa på Makens arbetsplats. Där två tredjedelar av personalen spontant skulle säga att griniga och krävande kvinnor saknar stock. Och övriga kvinnor delas in i grupper av mer eller mindre påsättningsbara.

Och sen gick hon ut och köpte en kvällstidning.

2 reaktioner till “En väldigt röd lördag

  1. Verkar vara populärt med bajsprat även i vuxenmunnar nu för tiden
    Jag såg ett program i dag med en annan vinkel. vad kostar det att bajsa i olika områden.
    Där hade man räknat ut kvadrat/antal timmar som den utnyttjades och inköpspris. Utifrån det gjordes en beräkning av den verkliga kostnaden av varje besök. Funderar på varför man inte räknade tiden också. Fördom eller inte men visst disponerar män fler timmar av sitt liv där.
    Hur kom jag in på det här?
    Jo just det : Fackföreningstidningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s