Vet mer

Hur man vet att föregående toabesökare var en man

 • Dörren är vidöppen
 • Lampan lyser trots att ingen är där
 • Sittringen är i uppfällt läge
 • Vattnet i toastolen har en ljusgul kulör

Och jag är övertygad att så var fallet just nu när jag tog en sista tur före hemgång. En man hade varit där före mig. Alla fyra punkterna var uppfyllda. Den fjärde punkten är speciellt störande. Jag fattar inte varför män börjar spola innan de pinkat klart.

Dessutom vet jag direkt om Hammarby spelat på Söderstadion. Då stinker det mer och mer urin ju mer jag närmar mig Globenområdet. Varför måste somliga ha så osnyggt beteende?

6 reaktioner till “Vet mer

 1. En väldigt bra sak på mitt jobb är att jag har en egen toalett, som varande den enda damen. En gång hade en besökare tagit fel och lämnat ringen uppe. Det kändes som ett intrång.

  På en annan arbetsplats fanns två toaletter. Den ena hade även handikappskylt. När vi damer hade tröttnat rejält på kladdigt golv delade vi helt sonika upp de två rummen till D och H. H och handikappade fick samsas.

 2. Å andra sidan har jag hört av folk som städat offentliga toaletter att det på intet sätt är renare på damtoaletter än herrditon. Minns även av min mammas berättelser från sitt jobb som skolstäderska att den äckligaste toan var damtoan vid lärarrummet. Mycket är nog en uppfostringsfråga, pojkar och flickor lär sig olika toalettvanor. Pojkars kissande är mycket mer offentligt än flickors. Flickor drar ned byxorna, då stänger man om sig. Men pojkar behöver ju bara vända ryggen till. Pissar i gemensam holk eller ränna på krogen. Bra att man inför fler och fler gemensamma toaletter på varuhus och annat. Ett sätt att få män att vänja sig av med offentligheten kring toabesöken.

 3. Det kan vara otroligt äckligt på toaletter ibland. Förr kunde man vara säker på att det var äckligast på herrtoaletter där det skvätte ut en hel del även utanför toastolen och efterlämnade ett stinkande golv, men numera är det minst lika ofräscht på många damtoaletter därför att många halvstår och utför sitt ärende utan att vara speciellt noga med om det träffar i toan eller inte.

 4. Fia; just så, dessutom sprider aldrig herrar omkring sig använda bindor och tamponger.

  Dessvärre uppfostras också många små pojkar in i uppfattningen i att det är så kul med pojkar och kiss. Titta han kan hålla i den! Om mammor lugnade ned sig i förtjusningen över att ha lyckats få en med snopp skulle mycket toasunk slippas!

 5. Rutan: Jag gjorde precis tvärtom på mitt jobb: Avkönade toaletterna. Vår avdelning har tre toletter, en var märkt med H, en med D och en med HD. Jag tog helt sonika bort märkningen eftersom jag inte såg någon vits med den.
  Cicci: Det där med sittringen är nog genetiskt.
  Annaa: Jag har städat ett antal muggar i mina dagar och värst var nog toaletterna, när jag vickade som skolstäderska. Någon/några hade åstadkommit ett jättestopp genom att trycka ner en tomrulle i toastolen och sen lagt en rejäl hög ovanpå. Så stor hög att de måste varit flera inblandade När jag beklagade mig till arbetsledningen, blev det mitt fel. Jag borde inte ha lämnat en rulle med så lite papper kvar.
  Fia: Överhuvudtaget är restaurangtoaletter i Sverige numera bra mycket ofräschare än utomlands.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s