Hur man vet

Att det är höst
Man måste tända lampan för att kunna läsa morgontidningen. Man velar om dagens outfit; barbent-tights-strumpbyxor. Kofta, jacka eller både och. Frusna indiskan, som jag möter på vägen till jobbet, har redan börjat med vantar. Och apropå vantar: I entrén till Åhléns möts man av stora tråg med vantar, handskar, mössor och halsdukar. Lite deprimerande.

Att man tillhör en annan generation
Svärdottern, hon som var gift med Trean, bor ihop med en hyvens kille. Han hade fått en massa kött och annat av en tacksam kund. Saker som de gärna ville dela med sig till oss. Och jag har verkligen inget emot sådana gåvor. I kategorin annat fanns ett tjog ägg. När de öppnade paketet med äggen visade det sig att ett ägg var lite trasigt i skalet. Då tog mannen i huset helt sonika och kastade det i vasken.

Jag fick verkligen behärska mig för att inte vråla: Nej! Lite trasigt skal är väl ingenting. Varför inte slå upp ägget i ett glas istället? Det ska väl inte vara så svårt att hitta ett användningsområde?

Att det varit snurrigare än vanligt på jobbet
När jag skulle packa ner dagens frukost i ryggsäcken, låg gårdagens frukost kvar. Jag hade alltså glömt att äta frukost igår. Det har nog aldrig hänt tidigare. Och idag när jag äntligen har tid att fixa gruppens tidrapporter för augusti så har personalavdelningen stängt den månaden för korrigeringar.

Att man varit på mässa
Det vimlar av broschyrer i hela huset. Maken tog med sig stora ryggsäcken när vi stack till Husbilsmässan i Jönköping. Och säcken fyllde han till bristningsgränsen. Innehållet vägde säkert över 10 kg och nu belamrar det köksbord och vardagsrumsbord och ligger lite här och där på golven. Toagolvet är populärt för på tronen sitter somliga gärna och bläddrar.

Att det snart är lunch
Det kurrar oroligt i magen.

Annons

9 reaktioner till “Hur man vet

 1. Hahaha – det där med ägget känner jag så väl igen!

  För att inte tala om hur många tusen uppdiskade glassbunkor och syltburkar jag samlat på mig under åren. Jag, som inte ens plockar lingon! ”Men de kan ju vara bra att ha”…

 2. Det här med frukosten var ju inget bra. Då har man mycket i huvudet. Tur att magen knorrar nu så att du får i dig något. Det här med ägget är ju inte så enkelt. Verkar inte vara en generationsfråga heller. Just det ordet används ofta för att sätta ord på en företeelse
  Ha en fin frukost

 3. Slängde just en kopp med ”bra att ha”-äggvitor ur kylen.

  Kände mig nästan lite dum igår i tunna skor. Fast jag hade heltäckande strumpbyxor till. Fick visserligen komplimang för skorna, men de kändes ändå fel. Skyllde på att jag inte varit i stan på några dagar och kollat hur folk ser ut. Många stövlar.

 4. Såg en tjej i vadderad jacka, halsduk och vantar igår kväll. Det var arton grader. I skuggan, det var inte så mycket sol så dags.

 5. Snigel: Plastbunkar bestämde jag mig för att kasta när vi rensade ut efter mamma. Hon hade plastbunkar överallt. Och de flasta gamla som gatan.
  Fia: Tack!
  Cici: Speciellt det här med generationsfrågan kan vara lite jobbigt.
  Lisbeth: Ägget kanske handlar mer om sparsamhet än ålder. Men jag är fördomsfull nog att tro att yngre inte är lika sparsamma. I största allmänhet.
  PA: Ja, välkommen tillbaka.
  Annaa: Äggkastning har hänt även den bästa. Alltså även mig. Men jag tröstar mig med att det är tanken som räknas.
  Evis: Och här finns det folk som cyklar i t-shirt fast det bara är runt 10°.

 6. Jag vet, men då rör man ju sig och svettas av det. När man blir lite obehagligt varm av solen i jeans och sommarjacka känner i alla fal inte jag för täckjacka, tjock halsduk och vantar. Men hon kanske var på väg till jobbet på ett fryslager, vad vet jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s