Garderobsrensningen dag

Jag tror inte att den dagen finns och inte vet jag om andra lördagen i september redan är upptagen av annat. Men det spelar ingen större roll. Vi har i alla fall utnämnt den till Garderobsrensningens dag. Det var helt enkelt en nödvändighet. Allt utrymme i skåp och byråer var fyllt till bristningsgränsen. Nytvättade kläder hängde på utsidan av garderoberna.

Jag gick igenom alla tröjor. Somliga gamla som gatan, andra i storlekar som jag har växt ur för flera år sedan. Och alla dessa luvtröjor. Jag vägrar att kalla dem för annat. Inte munkjackor, för de är inte jackor och speciellt inte för hoodies, det låter bara larvigt. Inte heller huvtröjor, inte ens om man drar den gamla sagan om Rödhuvan och vargen.

En liten avvikelse från ämnet. Jo, jag har en förkärlek till just luvtröjor. Men de flesta är dessvärre i storlek 40 och det är inte jag. Längre. Men jag lever på hoppet och nu står det en stor kasse med tröjor på vinden. Tillsammans med ett gäng galgar.

Två gamla jeansjackor åkte i soporna. Jag vet inte varför jag köpte dem in the first place eftersom jag aldrig har haft kropp för dylika munderingar. Och som jackor är de ganska värdelösa. Antingen är de för varma eller för kalla.

Jeanskjolar gillar jag däremot och har ett helt batteri. Men ett par slitna åkte ut. Tillsammans med en laxrosa klänning, som jag köpte på rea för nästan ingenting. Inget större fel på klänningen i sig, men laxrosa är fel färg på mig. Jag är alldeles för rosa i hyn och ser helt enkelt ut som en gris i den kulören.

Maken tog itu med sina svarta tröjor med dragkedja fram. Med och utan luva. Jag vet inte hur många han har, men de fyller tre trådbackar. Han liksom dras till snurran med svarta tröjor så fort vi kommer in i sportklädesbutiker.

Nu står det tre blå Ikea-kassar i hallen och väntar på trasporten till grovsoprummet. För Maken vägrar att bära ner dem under helgen. Makens roll i det här hushållet är att bära bort saker. Min är att bära hem. Och han vill inte gå ner med skräpet eftersom det finns grannar som finner nöje i att gå en vända och kolla i sopkärlen varenda dag.
– Jag tar ner dem när det är dags för tömning. För jag vill inte se någon trava runt i mina paltor. Inte en gång till.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Garderobsrensningen dag

 1. Lisbeth skriver:

  Oj vad ni är organiserade. Här råder oftast bra att ha principen. Det fortgår tills jag brinner. Inser att sambons skinnväst som han hade när vi träffades aldrig använts sen dess. Vill väl inte att den ska locka till sig nya kvinnor eller handen på hjärtat den är riktigt ful. Lite nostalgi i den men nästa vecka tror jag att den ska få gå till sälla västmarkerna. Får passa på när sambon jobbar. Tror knappast han märker det

 2. cruella skriver:

  Men lämnar ni inte till second hand eller Erikshjälpen?

 3. Annaa Mattsson skriver:

  De fleta större insamlingsorganisationer kommer dessutom och hämtar. Måste vara ett visst antal säckar, men inte så många.
  Jag vidhåller, huva är är en huvudbonad som sitter fast i ett annat plagg, ett annat ord för kapuschong (hood på engelska), huvtröja är alltså det korrekta ordet. Luva däremot är t ex sånt som tomtar har på huvudet, alltså en huvudbonad som inte sitter fast i annat tyg. Moderna tomtar kan däremot mycket väl bära luva till huvtröja.

 4. frktjatlund skriver:

  Lisbeth: Om han knappt använt västen sen ni träffades lär han alla gånger inte sakna den om den kommer bort.

  Crulla: Den laxrosa klänningen var det enda plagget som var tillräckligt fräscht för det.

  Annaa: Du har säkert rätt, men huva associerar jag mer med lock än kapuschong. Typ motorhuv.

 5. Cici skriver:

  Det är ju skönt att inte behöva dras med bekymmer av den sorten. Vad en tröja med huva ska kallas, menar jag. Jag har aldrig ägt en sån och kommer nog aldrig att införskaffa någon i framtiden heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s