Godtycklighet

Ja, jag är lite trögstartad numera men jag tänkte på Trean när jag läste om 11-åringen som blev avmotad från tåget för att hon inte kunde klämma fram en biljett.

Trean åkte till Berlin på en ”drogfri” gruppresa och röjde runt på Love Parade. Jag tror att han var runt 18-20 då. På resan träffade han Svärdottern och de blev ett par. I tåget på vägen hem blev det bråk mellan några grabbar. Inklusive Trean. Konduktören stoppade tåget och tillkallade polis.

Trean togs till närmaste polisstation och erkände brottet. Efter det satte den tyska polisen honom på nästa tåg mot Stockholm. Utan biljett. Jag misstänker att man var angelägen att få honom utanför landets gränser. Det gick bra att åka gratis genom Danmark också men i Helsingborg tog det stopp.

Svenska konduktören krävde biljett. Och hur löser man det problemet när alla pengar är slut? Jo, konduktören fick vårt hemnummer och slog en signal. Om vi bara uppgav ett numret på giltigt kontokort så var det inga problem att köpa en biljett på distans.

Det rättsliga efterspelet från Tyskland? Jo, man körde den typen av fall på distans och domen kom med snigelposten. En saftig bot, som jag misstänker att vi betalade.

Och Svärdottern höll fast vid Trean när andra förmodligen hade fått kalla fötter.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Godtycklighet

  1. Annaa Mattsson skriver:

    En sån där ”om inte”-historia… Idag är ju allting så mycket möjligare, egentligen, med mobiler, internet och alltihop. För att inte tala om den fria rörligheten inom EU. Undrar om man använder sig av det i liknande situtationer som den du beskriver, när man verkligen vill ha iväg någon. Tänker t ex på Mellans kompis som höll på att bli avslängd av långfärdsbussen vid danska gränsen för att flickorna lyckats blanda ihop sina pass. Tyskland och Danmark är med i Schengen, pass ska inte behöva visas, tjejen hade andra ID-handlingar med sig, det torde med ett samtal och något datorklick kunnat gå att konstatera att hon inte var ett ensamkommande flyktingbarn från Somalia eller så. Men det krävdes ett massivt vädjande från medpassagerarna för att hon skulle få följa med in i det fina landet Danmark.

  2. frktjatlund skriver:

    Märkligt, att man verkligen överhuvudtaget ska behöva pass till Danmark. Det krävdes inte ens före Schengen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s