Vad är det som kryper?

Jag gick upp klockan 5 i morse och tömde skafferiet. Nästan allt åkte i soporna. Bara två oöppnade förpackningar med kaffebönor fick vara kvar. Plus bakpulver, vaniljsocker, sirap och honung i väl förslutna förpackningar. Resten, inalles sju kassar, bar vi ut i soprummet.

Upprinnelsen var Makens kvällsmacka – en rundkaka Leksandsknäcke med diverse pålägg. Den förblev oäten, trots att den var proteinberikad. Eller snarare just för att den var det. Ett antal – inte många – små, små svarta skalbaggar kröp runt i brödet.

Sånt ger mig rysningar och framkallar obehagliga barndomsminnen där mjölbaggarna kändes som ett evighetsproblem. Jag har helt enkelt ett nervöst förhållande till insekter inomhus sen dess. Brorsan var betydligt coolare och hade inga problem med att äta en Wasa Husman efter att ha knackat brödskivan några gånger mot diskbänken. Men för mig känns det som om odjuren kryper på skinnet bara jag ser dem.

På nätet står det att man ska frysa eller värma upp matvarorna innan man slänger dem. Det hade jag ingen aaaning om. Och jag har ingen lust att hämta tillbaka skräpet. Dessutom är frysen knökfull och hur värmer man sju kassar ris, mjöl, pasta, müsli, mannagryn, havregryn, vetemjöl, potatismjöl, majsmjöl, kakao, finn crisp, sesamkex, digestivekex och en massa annat torrfoder till 60° i minst en timme?

4 reaktioner till “Vad är det som kryper?

  1. Ja, fy, det där är inte roligt. Vi fick mott en gång och förutom larverna så flög det omkring fjärilar. Äckligt, är vad det är.

  2. Är krypen smittbärare eller varför måste man slänga allt, kan man inte bara lyfta bort kräken?

  3. Kräken är så pyttesmå och svårfångade. Dessutom lägger de en massa larver, som knappt syns i mjöl och pasta eftersom de har samma färg. Brrr, säger jag bara. Men om de sprider smitta vet jag inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s