Odör

Senaste veckorna har Stockholms citykärna luktat. Värre än ett bryggeri. Jag har inte fattat det tidigare, men vitsen med studentflaken är inte bara att snurra runt Sergelfontänen. Utan ölflaken. Att man ska duscha ner varandra med öl. Inte med starköl det blir alldeles för dyrt, antar jag.

Makens sommarjobbare berättade att hennes klass hade köpt in över 20 flak med lättöl. Tvåhundrafemtio ölförpackningar som de sprutade ner omgivningen med. Inte konstigt att stan stinker.

4 reaktioner till “Odör

  1. Seder och bruk ändras med tiden. Beror det på att man är gammal att man inte förstår vitsen med att kleta ner fina och dyra studentkläder med öl? Festar dom i samma kläder resten av dygnet eller har dom speciell ölkostymering på dan och finkläderna på kvällen? Jag fattar ingenting.

  2. Självklart festar man inte i sina fina studentkläder! Föräldrarna har med sig ombyten till skolgården, shorts och enkla t-shirts, barnen rusar in och byter och föräldrar bär försiktigt hem studentstassen tillsammans med blommorna. Sen kommer barnet hem och byter om en gång till. Så har det varit i tre år i följd på tre olika skolor i och runt Stockholm. Men mössorna går förstås lite åt helsike, men det är ju vitsen med studentmössor.

    Någon skrev i en krönika att studenterna är förbluffande illa klädda. Hade inte alls fattat det där med ombytena utan trodde fördömande att man ”tog studenten” i avklippta gamla jeans och fula t-shirts, och sjaviga skor.

    Flickorna hade med sig några riktiga öl att dricka på flaket. Men alla traditioner förfinas… hm… förra året till Pojkens student handlades det just stora mängder av billigaste Lidl-ölen.

    Odören gick ur i tvätten, odören i stan försvinner snart. Äldsta säger efter två år att hon blir nostalgisk när hon ser mössorna och flaken, det där var den roligaste dagen hittills i hennes liv.

  3. Efter tre år ska det förstås vara, tre år sedan är det Äldsta gick ut gymnasiet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s