Välkommen till heminredningsbloggen!

Efter fyra veckors bortavaro, ser man hemmet med nya ögon. Sånt som hemmablindheten bortsett ifrån, slår en som en knytnäve mitt i nyllet.

Som det här med det stickande solskenet in över köksbordet. Det irriterar större delen av dagen eftersom vårt köksfönster blickar rakt söderut. Köket blir varmt, det är svårt att sitta där och läsa, dammet syns och ljuset speglar sig i dataskärmen. Dessutom har sovrummet sett riktigt muggigt ut eftersom mörkläggningsgardinen hängt lite på trekvart. Säkert i över ett år.

I linneskåpet har vi, förutom lakan och handdukar, även linne. Som till exempel några pensionerade panelgardiner i två olika gröna nyanser. De hängde i sovrummet tidigare, men kom aldrig upp igen efter ommålningen december 2009. Jag tvättade och strök gardinerna och kunde konstatera att de mörkare veporna blivit vågiga i ytterkanterna. Dessutom sög de alldeles för mycket ljus.

Vi gick på gardinjakt på Åhléns vid Skanstull. Tre män vid heminredningsdisken slogs om att hjälpa till. Mikael vann och jag frågade
– Har ni några gardiner, vepor eller paneler, i vitt eller benvitt linne?
– Oj, för fyra, fem år sedan hade vi massor. Men inte nu.

Det är så man vet att man är helt ute. Ja, ja, det var väl då jag inhandlade mina gröna. Jag köpte en linneduk istället och förfärdigade mina egna mindre moderna gardiner i vitt.

Sen gick jag lös på mörkläggningsgardinen i sovrummet. Den ersattes av Tupplur från Ikea. En svart rullgardin som gömt sig i hallgarderoben, jag vet inte hur länge. Dessvärre någon centimeter för smal för vårt fönster. Men glipan fixade jag med ännu en omodern panelgardin. Sydd av den gamla mörkläggningsgardinen.

Så inatt kommer vi att sova gott. Jag – eftersom det kommer att vara ordenligt mörkt i sovrummet och Maken – eftersom han klättrat upp och ner på stegen. På mitt kommando och det tillhör inte vanligheten. Att han gör saker på mitt kommando. För jag har svurit en hemlig ed: Be aldrig andra göra saker som du kan göra själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s