Hemma

Det är stor skillnad på packning och packning. När vi packade för fyra veckor sedan rymdes prylarna i fyra kollin; två mindre väskor för kläder och två blå IKEA-kassar med övrigt. Inklusive täcken, kuddar och lakan. Vi kunde lätt ta grejerna själva i varsin hand och i en vända nedför trapporna.

Men urpackningen var en helt annan femma. Alla gånger att det blev sju vändor innan bilen var tömd. Jag förstår inte hur vi fick rum med allt. Nu är bilen städad invändigt och Maken har åkt iväg till kusin Klas och fixar utvändiga tvätten på hans tomt. Jag, den korta människan med den mindre räckvidden, sköter klädtvätten.

Att gå igenom posten efter en längre bortavaro gör man i ett nafs numera. Det som är adresserat till mig består av diverse erbjudanden. Mest ekonomiska; byt bank (Skandiabanken), fondsparande (Handelsbanken), kreditkort Platinum (American Express), låneerbjudande utan säkerhet (GE bank) med mera.

Annars är det mest korttidningar; Åhléns & Lindex, Ica:s buffé, Coop:s Mersmak, Vi-butikernas salt & peppar och Ingelsta kalkons påkostade Aptit. Och lite bakvänt känns innehållet för min del. Alla dessa grillrecept, sommarbufféer, roséviner, semestertips och fin på stranden.

Sommaren är slut! Nästan. Vet de inte om det? Möjligen att det kan bli en vecka till någon gång i slutet av september.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hemma

  1. Lisbeth skriver:

    Nehe du här i huset ska snart börjas. Under mina år som lärare blev jag bortskämd med långa somrar. Nu råkar det vara så att sambon har samma förmån. Det är på gott och ont. Tycker man har så lång tid på sig så det är inte alltid som kvaliten blir den bästa
    Huvudet får för sig att det gör vi senare och så är semestern slut
    Ha en fin helg

  2. frktjatlund skriver:

    Och det man inte lyckas göra den här semestern får man ta itu med på nästa. Så rinner livet iväg utan att man får särskilt mycket gjort, som egentligen skulle vilja göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s