Folk och folk

På svenska campingplatser finns det campare. Campare kan delas in i olika grupper, framförallt i tillfälliga och permanenta. De tillfälliga är av flera olika typer. Men de permanenta är till förvillelse lika att de verkar vara klonade. Inte bara som människor utan även deras utrustning.

De har husvagn, med förtält. I förtältet har de soffgrupp, kylskåp, matbord med stolar. På matbordet ligger en kortlek, som används om vädret är mindre gynnsamt.

På den staketomgärdade tomten står ytterligare ett matbord med stolar. Minst. Somliga har ett bord med morgonsol och ett med kvällssol. Grillen är en självklarhet, liksom den svenska flaggan. Om man inte är i Skåne. Där är den skånska ganska frekvent.

Det här med flaggandet stör mig. Det känns lite unket på något sätt. Det förekommer varken bland tyska eller franska permanentcampare.

Folk går runt på sina pyttetomter som halvnudister. I badbrallor och bikini vad de än pysslar med. Kvinnorna skrapar potatis, diskar och röker oavbrutet. Männen läser kvällstidningen, grillar eller klipper gräset.

Nu ska jag skala och koka sparris, värma hollandaisesåsen, maken grilla laxen och hälla upp det kylda vinet. För med två nätter på samma ställe är vi snudd på permanenta.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Folk och folk

 1. FruH skriver:

  Vem hissar flaggan? ;D

 2. frktjatlund skriver:

  Den är alltid i topp! Och en av Gekås stora försäljningssuccéer. Det första man ser när man kliver in.

 3. Annaa Mattsson skriver:

  På pricken. Och tänk att det finns de som älskar det där livet och återvänder till det varje år. Samma plats. De riktigt fräcka har inte bara förtält utan bygger till sina husvagnar så de blir små stugor.

 4. frktjatlund skriver:

  Jag fattar inte heller hur de orkar. OK, jag begriper att det är ett ekonomiskt rimligt alternativ till fritidshus. Men ändå. Speciellt som de verkar bevaka varandra värre än folk i radhus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s