Återkommande

 På vägen från Sverige andades jag att jag läst en artikel om fransyskor och deras förhållande till föda. Att det inte alls var Medelhavsdieten som håller dem slanka. Utan att de i stort sätt bantar hela sitt liv. Stackars den kvinna som går upp mer än 8 kg under sin graviditet. Då får hon sina fiskar varma på mödravården.

Och nu är vi här och kan lätt konstatera att överviktiga människor är rejält frekventa även här. Och det har jag fått äta upp.
– Titta där har vi en till som kämpat hela sitt liv. Utan större framgång.

Sen har vi det här med mynten. Makens bror hade för sig att en gång varje år fraktas alla euromynt tillbaka till sina ursprungsländer. En åsikt som han vidhåller med en dåres envishet.

– Oj, den här 2-centen är från Portugal. Undrar just när den ska få komma hem? Tänk inte på några kostnader. Har man hemlängtan så har man.

Och ämnet ställplatser. Maken prenumererar på flera husbilstidningar och där pågår en ständig diskussion om camping kontra ställplatser. Och att campingföreträdare menar att Sverige ska bli bäst i Europa på att härbärgera husbilar. Trots att det motarbetar deras egan intressen.

Glöm det! I Bretagne kryllar det av ställen där man kan stå med bilen. Tömma toa och gråvatten, fylla på vatten. Gratis. På bästa tänkbara platser.

Nu har vi påbörjat återtåget och är i Epernay, Champagne, och tänker besöka några bubbelproducenter imorgon. Förutsatt att de har tillräckligt med svängrum för oss.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Återkommande

  1. frktjatlund skriver:

    Alla: Sorry! Jag har kommenterat era kommentarer, men blir utslängd hela tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s