Husbil 2011 – Var ska vi sova i natt?

Jag tänker på vår första riktigt långa bilsemester. Hur i for i ett svep hemifrån och passerade den italienska gränsen utan en enda övernattning. Utan egen karta. Vi hade bara skrivit upp en radda orter vi skulle passera.

Vårt resesällskap hade en karta. I sin bil. Och vad skulle vi göra om vi kom ifrån varandra i natt mörkret? Året var antagligen 1983 eller möjligen 1984 och mobiltelefoner fanns knappt. Men vi kom till Brennerpasset i samlad tropp.

Så kan man kanske göra när man är 30. Men inte nu nästan dubbelt så gamla. Maken kroknar redan efter en timme bakom ratten så vi får pausa gång på gång. Vi kom inte ens till Tyskland första egentliga resdagen. I Tappernöje, några mil från Rödby, gick luften ur honom och vi svängde in på en camping.

Vi konstaterade snabbt att Barcelona kunde vi glömma. Varje mil söderut innebär ytterligare en mil hemåt. Och så kul är det inte att trängas på motorvägar. Nej, vi håller oss i norra Frankrike istället.

Och efter en vecka har vi prövat på ett antal övernattningar. Förutom camping så ställplatser; somliga gratis, andra har kostat några pengar.

Högsta betyg hittills är senaste platsen, mer än flodnära i Chalonnes sur Loire. Toppenläge och alldeles gratis.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Husbil 2011 – Var ska vi sova i natt?

  1. Annaa Mattsson skriver:

    Påminner mig om semestern på Irland med fd maken. Jag hade gjort upp en rutt. Såg fram emot alla små ställen jag skulle få se, hade ju tidigare bara tagit mig runt liftande, till fots eller med buss/tåg. Maken var ju alls icke gammal, men det visade sig att han inte alls ”hade vänstertrafiken i händerna” trots körkort från vänstertrafiktiden. Insåg snart att jag fick räkna miles som mil och glömma alla sidospår om vi skulle ta oss fram i tid till slutpunkten. Dessutom såg jag absolut ingenting annat än vägen och trafiken eftersom jag fick sitta och dirigera och påminna om vägsida hela tiden. Väldigt skönt var det att få lämna in hyrbilen och gå till busstationen i Galway!

  2. frktjatlund skriver:

    Sanningen att säga så den verkliga orsaken till att det är Maken som kör, är inte att han är en excellent driver, utan att han är den usel kartläsare. Alla gps:er till trots. För en gps är är bara ett komlement till karta, inte en ersättning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s