Vinterkräksjukan

I fredags ringde Ettan och undrade om den här helgen var en barnhelg. Jovisst, sa jag. Maken är precis och hämtar dem. När barnen kom nämnde jag att Ettan var på ingång.
– Jaha, sa My. Har han varit i USA?

Barn lär sig fort och Treans barn har förstått ett viktigt samband: Har Ettan varit på andra sidan Atlanten = Ettan har köpt presenter med sig hem till syskonbarnen. Ofta heta saker. Och visst hade han varit i Seattle. Och ja, han hade köpt presenter. Varsin leksak och varsin outfit.

Inte såg de särskilt glada och tacksamma ut. Bara intresserade i rättvisan. Hade Stella och Sally fått presenter? Och i så fall vad? Men så fort Ettan gått, drog My på sig de nya kläderna och började leka med sin nya Tatoo Barbie.

Noa var lite avslagen i största allmänhet, men vi tolkade det som en konsekvens av att han sovit över hos kompis. Det vill säga knappt sovit alls natten innan. Men det var inte hela förklaringen. För i natt vändes hans mage ut och in under några timmar. Sen somnade han om och vaknade som en ny människa vid niotiden.

Nu är båda barnen återbördade till sin mor och om vi inte vore så avslagna själva finns det fortfarande tid att göra något av den här dagen.

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s