Nålen i höstacken

I min lägenhet finns det en hall och i hallen finns det en brunmålad hatthylla. I original från 1903. På hatthyllan finns det tio dubbelkrokar. På krokarna hänger det ett skohorn i metall och ett varierande antal paltor. Mest i svart.

Klockan 07:03 hängde min jacka där, tillsamman med två av makens jackor. Plus två luvtröjor, en dunväst, ett par blåbyxor och ett par jeans. Då ringer en av Makens tre mobiler. Som ligger i en av fickorna i ett av plaggen, som hänger på hatthyllan.

Det är den halvprivata telefonen, den med We speak No Americano som ringsignal. En trudelutt som kan göra en kvinna med dåligt morgonhumör skvatt galen.

Innan Maken hade hittat luren i en av sina 54 fickor, hade uppringaren gett upp och lagt på. Flera av paltorna låg i en hög på golvet och ena byxan var ut och in.

Det var Makens arbetskamrat Enzo som ville berätta att han var sen. Han satt i Flempan och spelade Angry Bird eftersom pendeltågstrafiken står still.

Själv tog jag mig helskinnad till jobbet. Och i tid. Där väntade ett mejl från Höga Vederbörande på PacMan i USA. Han tyckte att vi skulle gratulera några fullständigt främmande människor på företaget som tydligen gjort sig förtjänta av en resa till Söderhavet.

Kul för dem, men lite hjärndött av avsändaren. Att skicka informationen till alla anställda. Det sticker i ögonen, om man säger. Med tanke på hur man tjatar om kostnadsläget annars.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s