Vem beställde det här?

I morse funderade jag ett tag på att jobba hemifrån. Med tanke på det usla vädret. Men eftersom flera medarbetare redan tagit ledigt så beslöt jag mig för att knalla iväg i alla fall. Något jag ångrade så fort jag klivit utanför porten. Vinden var inte nådig.

Jag tog tuben istället för att pulsa i snö. Funkade ganska bra förutom att jag fick gå från Gullmarsplan till Globen. Andra hade det betydligt värre och fick ägna ett par timmar åt att komma hit och andra kom inte alls.

Hela dagen har jag underhållit mig med att titta på folk som försökt ta sig upp eller nedför trappan till Globens tunnelbanestation. Trappan är extremt brant och när den är oskottad använder man den på egen risk. Folk far som vantar på det hala underlaget.

Om en minut drar jag hemåt igen. Solen lyser än så länge men vind och halkgraden får avgöra förflyttningsmetod.

2 reaktioner till “Vem beställde det här?

  1. När vi under ett par år i slutet av sextiotalet bodde på tolfte våningen på Ankdammsgatan i Solna, kunde vi från vårt fönster vintertid följa dramatiken på gatan nedanför när snövädret slagit till. Det var både roande och hemskt. På den tiden var det nog ingen bil som hade dubbar på däcken och ofta hade föraren bara skrapat ett litet titthål på framrutan . Säkerhetsbälten fanns nog men användes inte särskilt ofta. Barnbilstolar ska vi bara inte tala om.

    Kan förstå att du drar dig för att traska över Skanstullsbron i dåligt väder.

  2. Jag kan nästan få lite dåligt samvete över skadeglädjen att se folk dratta ikull. Men alla lyckades ta sig på fötter igen. Så jag slår bort skamkänslorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s