Hemkär

Två barn ligger hostiga och lätt febriga i vardagsrummet. Då blir Maken glad. Inte för att de är sjuka utan för att då kan han ägna sig åt favoritsysselsättningen: titta på rörliga bilder. Och dubba filmen. I det här fallet Siste kejsaren. Och förklara även de mest komplicerade saker. Inget ämne är honom främmande. Inte ens ammor och eunucker eller omskolning och indoktrinering.

My blir också glad över att vara lite krasslig just idag. I eftermiddag ska hon nämligen på barnkalas hos Svea och det gillar hon inte. Det är inte Svea som är problemet utan själva kalaset. Men nu har hon en godtagbar ursäkt för att slippa. Jag vet inte hur många fester hon tvärvägrat att gå på.

Svärdottern kallar henne för vår lilla ensamvarg. En kärleksfull omskrivning för att hon inte är särskilt social. Hon sitter hellre och pysslar för sig själv än leker med andra barn. Och hennes bror är precis tvärtom. Han hittar lätt kompisar överallt och ska ofta iväg till Tage L, Filip, Tage H, Fredrik eller Svante och leka några timmar.

Men nu ligger de där de ligger och jag, som också är lite åt det asociala hållet får fnatta runt i övriga lägenheten med mitt.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Hemkär

 1. KAFFEHORA skriver:

  Tycker om din lilla och välskötta blogg 🙂

 2. Annaa Mattsson skriver:

  Äldsta dottern hatade också att gå på kalas. Ångrar de gånger vi mer eller mindre tvingade henne. Hon har vuxit upp till en synnerligen social person, betydligt mer social än sin kalasälskande lillasyster t ex.

 3. frktjatlund skriver:

  kaffehora: Välkommen hit!

  annaa: jag känner lite med henne eftersom jag inte heller gillade barnkalas. Man skulle ha roligt på beställning. Och gilla varmkorv och tårta. Bästa med alltihop var fiskdammen för då visste man att det var dags för hemgång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s