Sally vill ha kex

Det här är Sally. Hon är 15 månader. Det betyder att hon är lite mer än ett år. Sally har lärt sig gå och vill helst av allt vara i Stellas rum. Trots att Sally har ett eget rum numera. Stella är Sallys storasyster och i hennes rum finns det spännande saker tycker Sally. Men Stella är noga med att stänga sin dörr för hon vill ha sina saker i fred.

Sally gillar att fika. Inte för att hon tycker om kaffe. Nej, det är för att Sally gillar om det som serveras till kaffet. Ballerinakex är jättegoda. Men mamma luras lite så Sally får bara torra underdelen av kexet. Inte den goda chokladen. För den kladdar.

Sally kan inte prata. Bara säga Me. Oftast betyder det mer eller jag vill ha. Som när Sally vill ha kex, då säger hon: Me, me. När Sally vill att Stella ska komma då skriker hon Iiihh så högt hon kan. Och i väldigt högt tonläge. Det är nog för att mitt i Stellas namn finns just bokstaven i. Hon kan ropa på pappa också. Men det skriket låter inte alls likadant.

Trots att Sally inte kan prata är det lätt att förstå henne. När Sally vill ha nappen låtsas hon att hon stoppar en napp i munnen. Flera gånger. Och då fattar vem som helt vad hon vill.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sally vill ha kex

 1. Annaa Mattsson skriver:

  Min Äldsta hade ett smackljud för att tala om att hon ville ha välling. Eller ibland napp. Då var hon ungefär lika gammal som Sally. Sen kom hon på att det hette mappi och djäjjing. Men stackars storasyster, sen kom lillasyster och påstod att det hette napp och välling. Och inte nog med det, man skulle helst säga ”vill ha” och sånt också. Då var lillasyster lika gammal som Sally. Lustigt nog förstod vi budskapen lika bra från dem båda.

 2. Nu blev jag lite nyfiken. Den kladdiga goda delen av Ballerinakexet, var tar den vägen? Inte slängs den väl i soporna? Kan det vara så, att det inte är för att den är kladdig, som Sally inte får den? Kan det vara så att mamma själv vill ha den delen?

 3. frktjatlund skriver:

  annaa: My ville ha lelle på kvällen, dvs välling. Ettan och Tvåan bråkade om smörgås hette mömmö eller suggås. Konstigt att barn lär sig prata ordentligt när man ändå förstår dem så bra?

  mjolgumpa: Du har så rätt. Visst är det barnets mor som äter upp ballerinafiléerna.

 4. Ullah skriver:

  Jag själv ville ha bälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s