So far

Samma, samma vareviga barnfria lördag och ganska så lik lördagar med barn också. Den här helgen är vi lösa och lediga. Då blir det till att skifta lakan och köa upp tvätthögar i badrummet. Nu snurrar handdukar och underbrallor runt i 60°. Jag arbetar mig ner i temperatur och från ljust till mörkt.

Medan tvättmaskinen gör sitt jobb, gör jag mitt. Plockar undan, dammsuger och torkar golv. Snyggar upp badrum och matar i och ur diskmaskinen. Det brukar ta halvannan timme totalt. Och då är jag värd en stund i soffan. I sällskap med tidningar, som ramlat in under veckan: Råd & rön, Finansliv och Södermalmsnytt.

Sistnämnda tryckalster har gjort mig till bostadsknarkare. Trots att jag varken tänker sälja eller köpa bostad. Bara skanna marknaden runt omkring. Som tvärs över gatan till exempel. Där är en trea till salu för över 4 mille. För 101 kvadratmeter. Och det vedervärdiga köket kallar mäklaren för Unikt.

På andra sidan Söder är Maken barndomshem ute för försäljning. Bra läge, säger mäklaren. När Makens familj flyttade därifrån på 1960-talet lät det annorlunda. Bondegatan var ruffig och nedgången, precis som övriga Södermalm. Barnfamiljerna ville ut till nybyggda förorter och grönska. Nu biter de sig fast i stan istället. Tränger ihop sig och bygger sovloft.

Och jag har varit duktig och fixat räkningar, fyllt i försäkringsansökningar och hälsodeklaration. Jag kostar på mig olycksfall- och sjukförsäkring. Om bolaget inte betraktar liten fet tant som en alltför stor risk. Livförsäkring struntar jag i, kostar skjortan och för varje år över 55 sänks ersättningen med 5 %. Dör man i tillräckligt hög ålder får man säkert betala.

Dags att ta på sig paltorna och ge sig ut på stan. Precis som alla andra lördagar.

Annons

6 reaktioner till “So far

  1. Hur hinner du med? Om jag skall städa på lördagen hinner jag inte ner på stan, och tvärtom.

  2. Jag fuskstädar redan, fast inte tillräckligt lagom. Mitt problem är nog att jag går upp så sent på lördagarna. Då hinner jag inte med både att städa och att gå på stan.

  3. Mäklarna är mästare på att skriva positiva omdömen även om ordinära lägenheter. ”En dröm för det unga paret”, ”Öppen planlösning”, ”En charmig och personlig lägenhet”, ”Ett klipp för den händige”

  4. Ja det var ett förfärligt kök! Och vad jag är gräsligt trött på de där konstiga förvrängningsperspektiven, kolla bara dörren. Såg ju en grannlägenhet till vår förra på nån sajt och fattade ett ögonblick inte hur de kunde ha så stort kök, men insåg snabbt att det var exakt likadant som vårt.

    Har du inte gruppliv via facket? Själv betalar jag på en sån där stigande försäkring, dock utan fallande ersättning. Ska nog se över hur meningsfullt det är. Man vill ju inte gärna att barnen ska ha kostnader för en vid frånfäle.

    Jag hinner bara med en sak varje lördag. Så igår hann jag bara besöka de två närmsta förorterna och handla vin&mat till kvällens middag. Snabbstädning mer värd namnet snabb än städning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s