Tjuren vid hornen

Det tar liksom emot när jag inte gjort några inlägg på ett tag. Speciellt som inget särskilt har hänt. Visserligen brukar det inte hända speciellt omtumlande saker i mitt liv. Och det är jag glad för. Men för att liksom ta mig över tröskeln kör jag en snabbresumé över gången tid.

Onsdag 5 januari
Bestämde mig för att tjura en dag till över Pingvinen på jobbet. Det får bli hans namn tillsvidare. Mest för att han är en liten satt typ, som går utåt med fötterna och liksom skruvar sig fram med en lätt vaggande gång. Och för att jag är lite hämndlysten i det fördolda. Så jag mejlade att jag jobbar hemifrån. Ett mejl, som han fullständigt ignorerade.

Men jag jobbade på hemmavid och tvättade lite mellan varven. La i en maskin med tvätt, plockade ut den när programmet gått klart. Flyttade tvätten till torktumlaren och fyllde på ny tvätt i tvättmaskinen. Så fick jag den dagen att gå.

Torsdag 6 januari
Då gjorde förkylningen come back och jag la mig raklång på soffan. Igen. Försökte mig på att komma in i Gregory David Roberts Shantaram. Igen. Eftersom flera på indienresan talade sig varma om boken. Men jag tappade sugen. Igen. Och bestämde mig för att ge en annan indienbok chansen. Anita Nairs Kvinnor på ett tåg passade mig så mycket bättre. Så fick jag torsdagen att passera.

Förresten har jag en bokspaning. Vad har hänt med den grafiska formgivningen av omslagen på pocketutgåvorna? Den verkar ha upphört. Mer eller mindre. De flesta pocketböcker har bilder från Gettyimages på framsidan. Och det gäller även riktiga storsäljare. Det känns lite i billigaste laget.

Fredag 7 januari
Tog mig till jobbet och höll låg profil. Inte för det spelade någon större roll. Pingvinen jobbade hemifrån. Tror jag. Han var i alla fall inte på plats. Och jag drog tidigt eftersom vi skulle ha barnbarnen i helgen.

Tvättade några handdukar och badrumsmattan. Handdukarna för att de var smutsiga; badrumsmattan tvättade jag redan på onsdagen. Men eftersom jag köar upp tvätten på badrumsgolvet råkar mattan ofta komma med av misstag.

Jag försökte titta på På spåret utan större behållning. Make och barn delar inte mitt intresse utan pratade sönder programmet. Fullständigt. Och ett par timmar senare var fredagen till ända.

Lördag 8 januari
Barn växer och det har sina poänger. Som det här med tidiga morgnar. Noa har alltid vaknat vid 6, senast 7. Oavsett hur sent de lagt sig. Den här helgen var det vi som vaknade först. Idag vaknade de inte förrän klockan var över 9.

Stella kom också hit och vi tog en tur till BR där barnen fick välja varsin pryl. Sen åkte vi hem och jag tvättade. Lördagens lakansbyte hade köat upp på badrumsgolvet. Och den vita badrumsmattan fick sig en tredje omgång ihop med ett par vita påslakan. Mycket renare kan den knappast bli.

Söndag 9 januari
Redan igår ville barnen gå på Eriksdalsbadet och i något svagt ögonblick lovade Maken att vi skulle göra det idag. Och involverade mig i utfästelsen.
– Jag kan väl inte ta tre barn själv.
– Men hallå! Jag tog tre barn själv till Högdalsbadet. År ut och år in tills de kunde simma. Och de här tre barnen kan redan simma hjälpligt.
– Då var du inte ens hälften så gammal som jag är nu.

Och man ska vara snäll mot gamla människor så jag följde med och tog hand om småtjejerna. Trots att badhus inte alls är min grej. För bullrigt och kallt, mycket folk och ansträngande att ha koll på badande barn. Även om de kan simma.

Behållningen med Eriksdalsbadet är att man kan simma ut i vintern och sitta i bubbelpool och titta på solnedgången. Medan ångan stiger från vattnet och blandar sig med den rökiga utandningen.

Sen är man helt slut och äter middag på restaurang. Tror jag. För det gjorde vi.

Annons

2 reaktioner till “Tjuren vid hornen

  1. Undrade just vart du tog vägen. Men det hade alltså sin förklaring. Eller ingen alls. Den allmänna bloggstiltjen smittar av sig. Jag överansträngde mig ju å andra sidan i bloggandet i veckan.

    Badhus gäller att hantera rätt. Efter några urinvägs- och svampinfektioner samt svåra frysattacker under barnens uppväxt ändrade jag taktik . När de inte längre behövde mig i vattnet väntade jag med att bada själv tills på slutet, strax innan vi skulle iväg. Är, åtminstone var, bra på att ha koll på badande barn. Men det var skönt när alltihop var över. Precis som nöjesfälten med åkband och alltihop.

  2. Urinvägsinfektioner var ett gissel under en tioårsperiod, så jag höll mig också vid bassängkanten. Och jag minns, med välbehag, första sommaren jag kunde ligga vid en strand och läsa en bok utan att bekymra mig för vad barnen hade för sig. Det kändes som ett jättekliv ut ur småbarnsåren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s