Laddad

Indisk mat kryllar av fett. Och framförallt av kolhydrater. Ris på längden och tvären plus naanbröd. Jag är med tanke på senaste veckornas mathållning beredd på ett maratonlopp. Minst. Eftersom ris kräver sås och garlic naan är oemotståndligt så behöver jag genomgå en reningsprocess. Jag tar det under mellandagarna.

Annars påminner mathållningen om den grekiska: menyerna är ganska lika men resultatet skiftar. Murgh (kyckling), ost och ghost (lamm). Listan med vegetariska rätter är ännu längre.

Ölen Kingfisher däremot, är pålitlig. En stor, 650 ml, sköljer ner den mest kryddstarka måltid. Och kostar ungefär en tjuga. Maten är nästan gratis.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt, Indien 2010. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Laddad

  1. F skriver:

    en bra öl är aldrig fel. Däremot går kryddstark mat fetbort.

  2. Inga Magnusson skriver:

    Trevligt att läsa om Din resa här! Jag har följt den noga.
    Ville bara önska God Jul o Gott Nytt År!

  3. frktjatlund skriver:

    @F: Välkommen hit! Det en goda skämmer inte det andra. Och vad gäller kryddorna, så vänjer man sig ganska snabbt.
    @inga & gubben: Ha det så skönt under julledigheten, ni också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s