Tillbaka i Delhi

I Indien är det mesta fortfarande på riktigt. Som handkvarnar, oxkärror, rickshaws och tuk-tuk. Vi åkte rickshaw när vi var i Vietnam, men det var bara på låtsas. En turistgrej. Men här tar vanliga människor rickshaw när de ska ta sig korta sträckor. Samma med tuk-tuk. Vi åkte en i Thailand, men också det verkade vara en turistpryl. Men här har vi åkt kors och tvärs för nästan ingenting. Mer än möjligen livet som insats.

Kvinnorna, åtminstone i byarna, mal fortfarande mjölet med handkvarn. Och oxkärrorna segar sig fram på allt från leriga kostigar till motorvägar.

På landsbygden fylls luften om kvällarna av röken från alla små eldar utanför husen . Middagsmaten lagas utomhus och människor sitter på huk och värmer sig runt elden. För alla sitter på huk, ung som gammal. Och det blir riktigt kallt på nätterna. Och på morgnarna är det likadant. Röken väcker en ofelbart vid soluppgången.

Vart vi än kommer så är människor väldigt nyfikna på västerlänningar. Också i storstaden Delhi. Speciellt på de unga flickorna i gruppen. Idag hyrde vi en chaufför med bil tillsammans med engelskorna. Mannen tog oss runt på sightseeing i Delhi och överallt blev det mer eller mindre uppståndelse. Det är söndag och vid de olika monumenten  kryllar det av skolbarn. Barnen tjöt av förtjusning när de såg oss. Och ville bli fotograferade tillsammans med tjejerna.

Jag lovar att det också blir en massa bilder här så småningom. För på tisdag är det dags för hemfärd. Och den här gången verkar det funka med flygbolaget.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt, Indien 2010. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s