Grupparbete

Vi blev helt överraskade att resesällskapet uteslutande består av kvinnor i 25-35-årsåldern. Och det är inte ovanligt menar guiden. Han har haft grupper med grabbar, men de har mest varit intresserade av att festa.

Och så är det kanske. Grabbar reser helst på egen hand. Som vanligt utan att fråga någon annan om vägen.

Sällskapet består av, förutom Pernille från Danmark, av Helen och Natasha från England, Jackie från Sydafrika och Margot från Holland. Plus Maken och mig. Tjejerna är otroligt beresta och har varit i stort sätt över hela världen, så vi är kusinerna från landet i den här konstellationen.

Nej, Pernille har inte sett röken av sin väska ännu och snålar med fotandet. Maken knäpper i gengäld för glatta livet. Vi får väl byta mejladresser så småningom.

Eftermiddagen tillbringade vi på bio. Tre timmar Bollywoodfilm. Efter pausen slank en inhemsk kille ner bredvid Helen, som satt ytterst och tog över hennes stol mer eller mindre. Riktigt obehagligt. Reseledaren läxade upp kille så det hettade till ordentligt.

Efteråt sa Anu, vår guide, att många män inte sett vita kvinnor i verkligheten. Bara på porrfilm. Och sånt ger, som bekant en liten skev bild av verkligeheten.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt, Indien 2010. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Grupparbete

 1. Annaa Mattsson skriver:

  Bekanta till mig tar med sig sina söta blonda 17-19-åringar till Indien snart för att ”de ska få se en del av verkligheten”. Kanske ska tipsa om att de inte ska gå på bio. Proggvänner som for iväg på sina drömresor på 70-talet kunde i svaga stunder vittna om det eviga tafsandet, det var inget de ville prata högt om för de ville ju så gärna idealisera sina upplevelser.

 2. Cici skriver:

  Man ska kanske inte klandra killen så mycket utan mer porrindustrin. Men det är aldrig roligt när man hamnar i en sån situation som Helen gjorde.

 3. frktjatlund skriver:

  anna: ja,varna for tafsandet. Och om de gar pa bio lat inte tjerna sitta ytterst.
  cici: killens familj, kvinnor, forsvarade honom med nabbar och klor. Konstigt nog. Eller jag vet inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s