Insnöad

Tur att Filmfestivalen är över för den här gången. Vi har helt enkelt inte plats för fler whiskeyglas i köksskåpen. Jameson Irish Whiskey var festivalsponsor och delade ut gratisglas på vissa föreställningar och eftersom Maken hade 30 biobiljetter prickade han in en del utskänkningar. Av glas och whiskey.

Och säg den reklamkampanj som inte har effekt? Maken som alltid föredragit konjak framför whiskey, kom hem med en flaska Jameson. Och Ginger Ale. Och tranbärsjuice.
– Vadan detta? undrade jag. Som inte trodde att man fått någon vätska i gratisglasen.
– Jamen, det var riktigt gott.

Pink håller med om det. Så pass att hon är beredd att döpa eventuell son till Jameson. Jag funderar starkt på om mitt nästa barn ska få heta Amarone. Eller kanske Petit Chablis.

Idag är det dan före dan före dan och jag har börjat nedräkningen inför ledigheten. Skottat undan på skrivbordet. Skottat undan några programändringar. Skottat undan novembers tidrapporter. Så om inget oförutsett inträffar, kan jag ta det ganska lugnt. På jobbet. För en gångs skull.

Utanför, på terrassen, är det väldigt oskottat.

2 reaktioner till “Insnöad

  1. Borde gått på lite filmfestival, inser jag. Fast jag föredrar den irländska bonnwhiskeyn mer, Paddy och Powers. Och ren. Det enda irländare mer rutinmässigt häller i whiskeyn är hett vatten, citron, socker och nejlikor. Så att det uppstår en hot whiskey.
    Känner en hund som heter Grappa.
    Läskigt med snöflingorna. Trodde det var ett lätt epileptiskt anfall.

  2. Brr, hot whiskey lämnar mig kall. Det låter mer som medicin. Och grappa är odrickbart. Smakar aceton, om du frågar mig.

    Och jag som trodde att snöfallet var stämningsskapade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s