Delad ekonomi

Det är svårt att tro, men jag var verkligen ordningsman i skolan. Den där som varje morgon gick till vitrinskåpet i korridoren utanför lärarrummet och tog ut klassboken för klass 7, 8 och 9G. Hela långa högstadiet.

G stod för gymnasieförberedande. Bråkiga grabbar gick i linje TP och meckade med moppar. Maken gick i parallellklassen 9E bland alla estetiska flummare. Inriktad på Form och miljö med Konstfacksdrömmar. Som han aldrig infriade.

Jag bar med mig den stora blå klassboken till lektion efter lektion och lärarna fyllde i vilka elever som var närvarande och när det fanns synpunkter på elevers uppförande och ordning.

Men inte var jag ordningsman för att jag var ordningsam. Nej, min medfödda glömska gjorde att jag oftast ledde anmärkningsligan. Så här i efterhand tror jag att utnämningen berodde på att jag alltid var där. Helt enkelt aldrig så sjuk att jag var hemma.

– Var det inte du som var ordningsman i skolan? sa Maken.
– Jo. Hur så?
– Vi har fått en påminnelse på hyran. Pinsamt.
– Det är inte möjligt. Jag vet att jag knappade in den ihop med oktober- och decemberhyran. Men då får jag kolla vad som hänt.

Jo, hyran var registrerad på internetbanken men blev aldrig betald eftersom det inte fanns tillräckligt på Makens konto när det var dags för den transaktionen. Jag hade varit där och flyttat över pengar till mitt konto utan att kolla kommande betalningar.

Det var mycket lättare förr i världen när hans lön gick in på mitt konto. Direkt. Men ska man ha autogiro och e-faktura måste pengarna dras från betalarens eget konto. Och det rör till tillvaron för oss mindre ordningsamma.

Men det är kanske dags att tänka om. Hålla hårt i sina egna surt förvärvade stålingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s