Spretig är också ett för-, mellan- och efternamn

Igår tog jag tuben hem. Inte riskerar jag benbrott så här nära inpå semestern. Förresten inte annars heller. Det var glashalt och jag hade sommardäck. Idag bytte jag till vinterkängorna och snacka om väggrepp. Skillnaden var som natt och dag.

Precis när jag hade satt på mig ytterkläderna för att masa mig hem idag, kom min chef och undrade om jag kunde stanna ett par minuter till och prata igenom en fråga ihop med honom och kollegan Åke.
– Det tar inte så lång tid, så du kan behålla kläderna på.
– Jag tror att Åke skulle bli väldigt distraherad om jag inte gjorde det. Sa jag och tog av mig jackan. Sådana minuter brukar multipliceras med π. Minst.

Men inte promenerade jag hem idag heller. Ursäkt: den pinande blåsten. Och att Tvåan bjudit hem sig och familjen till oss på middag. Allt i husgerådsväg ligger i flyttkartonger och framkomligheten är begränsad. Om man säger.

Sally går numera. Och då menar jag att hon tar sig fram gåendes, inte bara tar några steg för att sen gå ner på alla fyra och krypa. Hon avslutade besöket här med att ta sin ena sko och knalla iväg ut i badrummet och släppa ner skon i toaletten. För det måste vara hon som gjorde det. Jag såg henne i hallen med skon i handen och sen hittade Tvåan den i toaletten. Skon alltså, inte handen. Man får vara glad att hon inte lärt sig spola.

En skribent i dn hade en utläggning om uttryck som var utslitna så fort man använt dem. Ett exempel var bara förnamnet. Jag som säkert har använt det tio gånger här på bloggen. Outhärdligt, Besvikelse, Desperation, Trist, Vackert, Pinsamt och Rörigt är några av mina förnamn. Dessutom vet jag säkert att jag har använt mig av mellannamnet Förhalare. Men nu är det slut med de dumheterna.

I dagens blad fanns en artikel om matlådor. Trenden är att fler och fler har matlåda med sig till jobbet. Det var resultatet av en undersökning som säkert kostat åtskilliga tusen att genomföra. Varför göra den dyra omvägen? När man bara kan kontakta mig. Inte för att jag är någon trendsetter. Nej, Svensson är efternamnet. Så fråga mig direkt.

3 reaktioner till “Spretig är också ett för-, mellan- och efternamn

  1. Den som spar han har sitt förnamn kvar. Jag tror inte att jag har använt det hitentills och nu gäller det att tänka sig för så att man inte förbrukar det för lättvindigt, om det nu är så att jag skulle känna ett väldigt behov av att ta till just det uttrycket,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s