Äntligen

Våra grannar  Karin och Leffe har gift sig. Inte en dag för tidigt kan man lugnt säga. Snarare sent eftersom de säkert bott ihop i 35 år. Och jag har en teori om varför de äntligen kom till skott.

Det primära var inte kärlek och inte heller de juridiska fördelarna. Tror jag. Nej, det var grannen ovanpå. Kjell, som flyttade in för ett par år sedan. Han heter nämligen Nilsson i efternamn, precis som Karin gjorde före giftermålet. K Nilsson på fyra trappor fick posten som var adresserad till K Nilsson på femte våningen och vice versa.

Karin satte upp en klisterlapp med texten Karin under bokstaven K på dörrskylten. Men hjälpte nog inte. För i förra veckan fick Maken ta ner K Nilsson på fyra trappor och ersätta den skylten med K o L Jernberg.

Det är bara att gratulera!

5 reaktioner till “Äntligen

  1. Så otroligt dumt, nu kommer alla brev att gå till grannen, även de eftersläntrande som skulle till Karin Nilsson för att folk och myndigheter inte hunnit lära sig att hon bytt… 😉
    Men kul med lite festligheter ändå.

  2. Ett tag bodde jag och tvillingarnas far i ett hus där grannen ovanpå hade både samma för- och efternamn. Vi fick helt enkelt mötas och dela upp posten. När han väl bytte efternamn hade vi dock sedan länge flyttat så jag tror inte att det hade med saken att göra.

  3. @ullah: ja, jag tycker att alla samboende kvinnor borde insistera på äktenskap. Tänk på Stieg Larssons änka.
    @snowflake: jag tror att myndigheter är hyggliga på uppdaterar sina register. Folk däremot är av segare slag.
    @evis: Kjell på våning fem är borta en hel del, så det kan dröja innan posten hamnar rätt.

  4. Det är tur att inte någon Lindgrenare har flyttat in på vindan hos oss. Om posten någon gång kommer fel beror det ofta på att statisk elektrisitet fått försändelser att fastna ihop. Då får man trampa iväg till rätt postlåda och stoppa ner det felkomna brevet i rätt låda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s