Den här helgen

Ur stressynpunkt lär flyttning ligga högt på 10-i-topplistan. Nästan i samma dignitet som en närståendes död. Tvåan och Svärsonen är självklart stressade eftersom de flyttar på lördag. Hela helgen har de packat och packat. Men det finns alltid en garderob eller ett köksskåp till att tömma och torka ur. Man blir liksom aldrig klar.

Min insats har varit att ta ut Sally på promenad. Och packa lite porslin. Något som jag knappt gjort trots att jag flyttat ett antal gånger. Enda gången var egentligen flytten mellan Dalarna och Stockholm då vi hade professionell hjälp. Men det var flytt nummer tre och då hade vi inte mycket av det fragila slaget, så jag packade ömtåliga saker i handdukar.

Andra flyttar har vi haft flera dagar på oss och/eller så har det fysiska avståndet varit under två kilometer och ömtåligt gods har kunnat specialbehandlas. Flytten mellan Mockasinvägen och Toffelbacken tog vi det mesta i barnvagn eller på cykel.

Kläder har vi alltid tagit i svarta sopsäckar. Tömde bara garderoberna rätt ner i uppmärkta påsar, med galgar och allt. Inga problem att få rätt saker i rätt garderob på nya stället.

Hur som helst, jag är glad att det inte är jag som är i flyttagen. För det är verkligen en stressfaktor i superformat.

Själv känner jag mig ganska avstressad. Trots att vi haft Treans barn den här helgen har jag sovit som en stock. Det var över en månad sedan. Som jag sov som en stock. Missnöjda kunden på jobbet har hemsökt mig även nattetid. Men i fredags sa de OK. Och det var verkligen en lättnad.

Vi såg på Doobidoo och jag är bara så imponerad av att My kan så många texter. Även när låtarna är hur gamla som helst. Hur det kommer sig?
– Jag har sjungit dem när vi kört Sing Star.
Så kom inte och säg att tv-spel är av ondo.

Nu är det dags för mig att stressa upp mig över att pengarna är slut trots att lönen inte dyker upp än på några dagar. Och att resan till Indien snart går av stapeln.

2 reaktioner till “Den här helgen

  1. Jag släpar efter här pga jobb och resor. Ja, flyttar är ett förfärligt stressmoment. Och det är en otrolig skillnad, som sagt, att kunna dra ut på flytten lite över tiden eller vara tvungen att få med allt på några timmar. När jag och barnen flyttade inom Göteborg, ungefär 500 meter, såg det ut som om vi blev klara på en dag. I själva verket drog jag saker i barnvagn från alla våra förråd i fem år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s