Gruvfaktor

Innan jag tog körkort irriterade jag mig på Inger. Hon hade körkort. Och tillgång till bil. Men hon körde aldrig. Körkortet tog hon i en liten håla i Bergslagen och när familjen några år senare flyttade till Stockholm vågade hon aldrig ta matchen med stadstrafiken.

Nu är jag själv där. Imorgon ska köra Svärsonens bil. Brrr! Det var månader sedan jag körde. Okänd bil, okänd destination och mörker. Maken har lovat att hålla en snabbkurs i nyckelhantering, startprocedur med mera.

Så om ni ska förflytta er mellan Nacka och Söder vid 21:30-tiden: Håll undan!

5 reaktioner till “Gruvfaktor

  1. Min syster var likadan. Sen kom en hastig skilsmässa och nytt jobb och hon var tvungen att köra jämt. Bodde helt enkelt illa till. Insåg att hon föredragit den tidigare situationen trots att den varit olustig. Mest bestått i att köra hem från fester med en berusad ledsagare bredvid sig. Samt korta turer till skolan med barnen, vilket innebar ett par kilometer i dagsljus. Hon flyttade sen till civilisationen men insåg att barnen ändå skulle kunna få ovanor och tog ett resolut beslut; aldrig mer bil. Först ställde hon av den vintertid, sen ställde hon så att säga inte på den under sommaren. Sen skrotades den helt. Hon säger att livet blev bättre så. Ett ok som lättade. En fara mindre för sig själv och andra.

  2. @cici: avklarat utan mig vid ratten. Makens film började inte förrän 21:30.
    @annaa: dessutom är jag begåvad med världen värsta back seat driver. Jäklar i min lilla låda var människan har synpunkter.

  3. Jag hör till skaran som slutat köra. Kommer fortfarande ihåg den snälle bilskolläraren som sa att så där nära hade inte jag vågat köra, inte ens Jakobstadstidningen hade haft plats emellan och den var inte tjock. Körkort fick jag på första uppkörningen, mina killkompisar missade, vilken skadeglädje.

  4. Jamen grattis i efterskott! Jag klarade mig också på första försöket. Med lite tur eftersom alla krångligheter som dök upp på uppkörningen hade jag ”provkört” och fickparkeringen slapp jag eftersom sista bilen i raden körde iväg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s