Festivalänka

Det blir ingen Arga Snickaren för mig. Vår tv är lite crazy och får för sig att den ska visa de ickeexisterande analoga kanalerna, när man sätter på den. Då får man ta fram den långa, svarta fjärrkontrollen och välja egenskaper/program/dvd via ett sinnrikt menysystem.

Men jag hittar inte den rätta fjärrkontrollen. Maken städade inte bara köksbordet utan även vardagsrummet och i den vevan la han kontrollen på ett smart ställe. Så smart att jag omöjligen kan hitta den. Eller så ligger den på ett osmart ställe.

För är det något jag är dålig på så är det att leta. Jag drabbas av extremt tunnelseende och vimsar runt helt oplanerat. Sakerna behöver bara ligga en liten bit ifrån sin vanliga plats och jag ser dem inte.

Och idag börjar Stockholms filmfestival, så Maken och Ettan går på bio all ledig tid och är det svårt att nå honom med mobben.

Jag gjorde ett tappert försök att få tv att fatta vad jag ville med hjälp av knapparna på kortsidan, men det gick inte alls.

Tah-dah
Så här tomt blev det efter dagens blixtinsats.

4 reaktioner till “Festivalänka

  1. Om jag skulle vara elak ser det ut som du skjutit allt från bordet till fönsterblecket, men det är jag inte så vad fint det blev 😀

  2. @FruH: ha! vi har till och med tagit bort ett och annat från fönstersmygen. Knappt lagt dit något. Och du om någon borde veta att inte en bråkdel av bordsinnehållet skulle rymmas i fönstret.

  3. Vill bara påpeka att fönsterblecket sitter utanför, på utsidan alltså. Om man har en påhängd bräda av trä, plast, marmor eller liknande på insidan heter det just fönsterbräda. Men det korrekta för ert utrymme är som du mycket riktigt säger fönstersmyg. Eller ”i fönstret”. Kul att det är samma ord som i mitt gammalbohuslänska vokabulär. Jäklar vilken pekpinne!

    Inget för något heminredningsmagasin det där inte. Men snygg bordsskiva.

  4. @annaa: med mina barn har jag alltid kört med ”korrigera genom att själv använda det rätta begreppet” eller vad det nu kan heta. Och det brukar funka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s