Känn ingen sorg, Göteborg

Om ni såg en skum trio vandra i mörkret längs Bergsjövägen, den som går mellan Gråbovägen och Partille, så var det Greven, Plast och jag. Greven det vill säga Maken bar en skumgummimadrass på huvudet.

Halvvägs till Partille hann Lena upp oss med bilen och körde oss till hemmet och middagen i Kålltorp. Efter maten ägnade vi oss åt musik. Vi brukar göra det när vi träffas. Vi körde hårt med våra respektive önskelåtar på Spotify tills vi upptäckte att klockan var 01:30.

Annars var plan ett för Göteborgsvistelsen, Nationalteaterns föreställning, men den spolades till förmån för en kväll med Udda charm. Hotell Tallhöjden i Simlångsdalen är verkligen udda. Inredningen förflyttar en sekundsnabbt till Tyrolen. Allt är träpanelat. Även menyn är en resa. I tiden, till 1980-talet: ikväll blir det löjromstoast, oxfilé och chokladmousse.

Ett par kilometer från hotellet ligger en vandringsslinga till Danska fall. Väl värt en promenad visade det sig under eftermiddagen. Svetten till trots.

Stigen går genom en fantastisk lövskog, mest bok. Upp och ner i på ett underlag av fallna höstlöv.

Vackert är bara förnamnet.

6 reaktioner till “Känn ingen sorg, Göteborg

  1. Man tröttnar aldrig på naturliga konstverk, särskilt vatten som skiftar i form och färg hela tiden.

  2. Nu blir jag bara förvirrad. Madrass mellan Gråbo och Bergsjön men destinationen var Kålltorp? Och hur hamnade ni i Simlångsdalen som mig veterligt inte ligger ens i närheten av Göteborg utan tillhör Halmstads kommun.

    Det känns misstänkt likt villospår. Ta er hem snarast möljligt innan polisen hittar bloggen och ni blir insydda misstänkta för terrorhot!

  3. @#1: Hej, hej! om vi till äventyrs skulle ses.

    @cici: det finns smultronställen överallt.

    @annaa: Nordstan låg ganska öde under större delen av gårdagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s